Zaatar W Zeit

Bu ve benzeri restoranlar Arap dunyasinda "Manakeesh" restoranlari olarak siniflanirlar. Bir nevi Turkiye'deki pidecilerin muadilleridir diyebiliriz. (Her ne kadar cikan urun pideye benzemiyor olsa da... mantik ve hedef kitle benzer oldugu icin yanlis olmayacaktir.)

Lezzetli ve cesitli lavas ekmekleri icine veya ustune envai cesit malzemelerle yaptiklari durumler ve pizzalarin yani sira; siparisiniz hazirlanana kadar, onden atistirabileceginiz minik hamur isleri de oldukca lezzetlidir. (Zagterli, hellim peynirli ya da ispanakli minik borekler) Ister farkli peynirler, nane yapraklari, domates, tursu vs ile hazirlanmis ferah durumlerinden deneyin, ister buritto benzeri izgara tavuk ya da etli durumlerinden - memnun kalacaginizdan emin olabilirsiniz.

Benim kisisel tavsiyem tartismasiz "Aarouss Labneh" olacaktir. Suzme yogurt, nane yapraklari, domates ve cesitli yesiliklerin kullanildigi bu durum; ozellikle sicak havalarda hafif bir sey yemek isteyenler icin bir basyapit.
Son olarak; Turkiye'dekine benzer (hatta aynisi) bir ayranlari var ...

Fiyat: Durumler 15 aed'den 30 aed'ye kadar cikiyor; icecek ve onden bir iki tane minik borek gotureceginizi farz edersek, ortalama 40 aed civarinda bir hesap gelecektir. (15tl)
http://www.zaatarwzeit.net/


Ismini Arap kahvaltilarinin vazgecilmez ikilisinden alan (zaatar ve zeytinyagi) bu restoran zinciri, hem kahvalti hem de ana ogunler icin denenebilir. En buyuk subesi Sheikh Zaed Road uzerinde yer alan restoranin JBR, Festival City ve Emirates Mall'da da subeleri bulunmaktadir.

  • Ambians:6
  • Fiyat/Kazanc:8
  • Porsyon:6
  • Lezzet:8
  • Servis:7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder