Safa Park

Cole kurulan bir sehir oldugu dusunulurse, Dubai’de kocaman yesil bir alan gormek, gercekten cok sasirtici. Safa Park’in girisi ucretli, cok komik bir rakam -yaklasik 2 lira (5 aed)- odeyerek giriliyor. Birden fazla girisi var, eger dogru kapidan girmezseniz parkin icinde yururken sicaktan susuz ve bitkin kalabilirsiniz.

 
Bir parka gore az agaci olmasina karsi, cim alanlar icin diyecek bir sey yok. Havanin gusel oldugu aylar, cimenlerin uzerine uzanip, gazete/kitap okumak icin harika bir mekan. Yaninizda icecek, yiyecek goturmekte yarar var cunku iceride oldukca kotu bir hamburgerci disinda satis yapan bir yer yok.

Genelde haftasonlari kalabaliklasan parka, daha cok yabancilar ragbet ediyor. Yerli halki gunduzleri parkta gormek zor, -hava fobik durumlari yuzunden sanirim - genellikle aksamlari gelmeyi tercih ediyorlar. Ozellikle aksam saatleri futbol maci yapan cocuklari gormek mumkun.

Parkin bir bolumunde sabit barbekulerde mangal keyfi yapilabilir. Sadece domuz etinin pisirilmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Orta yerinde golet ve kayiklar var. Yine kucuk bir lunapark alani ile sadece kadinlara ait bir bolum de var. Dubai’deki bazi parklara, hafta ici belli saatlerde erkeklerin girisine izin verilmiyor, Safa Park’ta da sali gunu kadinlar gunu.

Parkin diger bir ozelligi de her ayin ilk cumartesi gunu “Flea Market”larin kurulmasi. Her ne kadar expatlarin ikinci el esya satisi yaptigi soylense de, bu acik pazarlardan fazla bir sey beklememek lazim. Cunku ikinci el esyadan cok, cogunlugunu Filipinli ve Hintli saticilarin olusturdugu bit pazari goruntusunde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder