Sinemalar

Dubai'deki en buyuk keyiflerden biri - kesinlikle sinema !!

Sinemalarin coklugu, salonlarin ferahligi, buyuklugu, ses ve goruntu kalitesinin oldukca yuksek olmasi, her hafta gosterime 4-5 film girmesi ile hep canli ve kalabalik. ( Genelde her hafta vizyona bir Bollywood filmi de giriyor.) Filmler orjinal dillerinde, Arapca alt yazi ile gosteriliyor, bazen Fransizca alt yazi da ekleniyor, o zaman perdenin ortasina kadar yazi goruluyor. Bir de tabi sansur uygulamasi var ki, bir filmden hasirt diye kesilen koca bir bolumun doldurulmasi, tamamen sizin yaraticiliginiza birakiliyor.

Yerli populasyonu bir arada, mall'lardan sonra en cok sinemalarda gorebilirsiniz. Ellerinde dev buyuklukte patlamis misirlar, nacholar, tatli krepler, icecekler, eli bos gireni gormek zordur. Eger "misirimi aliyim da oyle giriyim salona" seklinde dusunceniz varsa, filmin baslangic saatinden en az 20 dk once, yiyecek icecek kuyruguna girmeniz tavsiye olur. Kalabaligin ustune bufede calisan gorevlilerin yavasligi da eklenince, cidden kuyruktan cikisiniz zaman alir.

Ozellikle haftasonlari son dakikada bilet bulmaniz neredeyse imkansizdir. Gece seanslari dahil, her zaman kalabaliktir. Bize garip gelen bir baska sey de, ayni salonda VIP koltuk uygulamasi olmasi. Sinemalarin cogunda en arka siradaki koltuklar, VIP olarak satiliyor ve normal biletin 3-4 kati. VIP ama, ne koltuk farkli, ne de aralari genis. Yalniz Dubai Mall'da, VIP diye ayri salonlarda gosterimler oluyor. Tamamen yatan deri koltuklarda oldukca konforlu filmi izlerken, sehpadaki dugmeye bastiginizda, servis elemanlari gelip, menuden istediginizi getiriyorlar. Kisi basi 110 aed civari bilet fiyatlari.

Her sey iyi hos ama sinemada nasil davranilir baslikli bir yazi dagitmak lazim bu Dubaililere. Hepsi, her zaman film basladiktan sonra girip, bir de yavas yavas hareketlerle, yuksek sesle sohbet ede ede, -sanki parkta yuruyorlar-, yerlerine kurulurlar. Bir de genelde koloni halinde dolastiklari icin, onunuzden bir grubun gecisi, filmin 5 dakikasina mal olur. Sanmayin ki bu sadece salona giris ile bitecektir, yaninizda lokal birileri oturduysa, o filmi unutun. Artik ne muhabbetiyse allah bilir, film boyu surer. Bir de daha heyecanlisi, araya telefon konusmalari girer! Telefonu sessiz moduna getiriyim filan gibi dusunceleri hic yoktur. Film esnasinda telefonun melodik bir sekilde calisini, sonra da cevaplayanin konusmasini dinlersiniz. Film gosterimi sirasinda Turkiye'deki gibi ara verilmedigi icin, bir de onunuzden arada disari cikmak icin gecen kisiler olacaktir, bunlar da yine suzulerek, yavas yavas, konusa konusa onunuzden gecerler.

Tabi bir de klima durumu var ki evlere senlik; "deep freeze" moduna ayarlanmis klimalar sayesinde, az once denizden cikip gelmis bunyeniz cok fena etkilenir. Usuyen biriyseniz yedekte, hirka, kazak, corap ne varsa tutmakta fayda var.

En cok tercih edilen sinemalar;
Mall of the Emirates - CineStar, http://www.cinestarcinemas.com/
Dubai Mall- Reel Cinema, http://www.reelcinemas.ae/
Ibn Battuta Mall- Grand Megaplex, http://www.grandcinemas.com/
Festival City- Grand Festival Cinemas, http://www.grandcinemas.com/

Bilet fiyati: 30 aed, 3D filmler: 45 aed

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder