Automatic Restaurant


Dubai'deki en eski Lubnan restoranlarindan birisi olan Automatic, hem sehir icinde, hem de bir cok food court'un icerisinde hizmet vermektedir (Al Riga Road, Ibni Batuta Mall, Outlet Mall...).
Restoran; Turkiye'deki bir kebapcida bulacaginiz butun urunlerin yani sira, oglenleri ev yemekleri de sunuyor. (Ev yemegi derken; fasulye, bezelye, mercimek yemeklerinin cogu, menu seklinde, icecek, pilav, corba ve cacik ile birlikte sunuluyor) Komur atesinde pismis sis tavuk, et, ciger, kebap ve kofte urunlerinin yani sira, Lubnan mezelerinin tum cesitlerini de burada bulabilirsiniz.


Klasik Turk kebapcilarinda oldugu gibi humus, mutabel (patlican salatasi), tabule (kisir ve maydanoz salatasi arasinda nefis bir salata) gibi urunler buzdolabinin icinde sergileniyor ve oradan servis ediliyor. Ara sicak niyetine; felafel (nohut ve bakla koftesi), arayes (kiymali quesedilla), ve kibbe (icli kofte) cesitlerini kesinlikle tavsiye ediyorum.

Tabi ki her Lubnan restoraninda oldugu gibi, bu restoranda da en cok satan urunu Shawarma'dan bahsetmezsek Automatic'in en ana urununu atlamis oluruz. Shawarma'nin yanina, parantez icerisinde "doner" yazmak isterdim ancak Shawarma aslinda bambaska (ve oldukca lezzetli) bir urun. Hem tavuk, hem et secenegi var (bazi restoranlarda bu ikisinin disinda spicy-chicken secenegi de goruluyor - bulunca kacirmayin). Minik Arap lavas ekmegi icine; sarmisak sos, tursu, patates ve yesilliklerle birlikte durum yapiliyor. Pilav ustune ya da porsiyon olarak servis ediliyor ancak o versiyonu tavsiye etmiyorum. Ilk kez yiyecekseniz kesinlikle tavukla baslamanizi oneririm.

Fiyat: Oglen menuleri yaklasik 35 aed civarinda. Eger shawarma, meze, izgaralar vs olayina girecekseniz de odeyeceginiz rakam pek degismiyor. Ortalama 40/50 Aed'ye - gercekten doyarak kalkmaniz garanti.

  • Ambians:3
  • Fiyat/Kazanc:7
  • Porsiyon:7
  • Lezzet:7
  • Servis:4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder