JBR - The Walk


Jumeriah Beach Residence binalarinin kasvetli yapilarinin asagisindaki bu bolge, uzunca bir yurume alanina sahip. Dubai'de alisveris merkezleri ve parklar haricinde benzeri olmayan bu alanda, onlarca restoran, cafe ve dukkan hizmet veriyor. Alisveris icin ideal bir nokta degil ancak restoran cesitliligi buyuk bir alisveris merkezini aratmayacak kadar iyi.

Yuksek binalar ve sahil arasinda kalan bu bolge, trafige tek seritle acik durumda ve guzel kis aksamlarinda ciddi bir trafik sIkIsIkligi yasaniyor. (Bagdat Caddesi Sendromu)
Sahilden denize girilebiliyor; sadece denize girilebiliyor demek yanlis olur - cunku deniz enfes ! Gunduzleri ellerinde havlular, buzluklar ve semsiyelerle sahile dogru akan kalabaligin pesine takilmanizi kesinlikle tavsiye ederim. Iki adim otenizde guzel restoranlar, kalabalik ve sosyallesmeye musait bir ortam. (Simdiye kadar duyduklarimdan yola cikarak "sahilde guneslenirken tanistik" cumlesi sIkca kullanilmakta.)

Parami veririm, dudugumu calarim diyenlerdenseniz; JBR uzerindeki 4 otelden herhangi birinin olanaklarindan da yararlanmaniz mumkun tabii ki. Deniz ayni deniz ama oteller semsiye, havlu, sezlong ve dus imkanlari sunuyor - bazilarinda ise daha luks ortamlar da bulabiliyorsunuz. (Bknz:Oteller bolumumuz)
Sadece yolun uzerinde degil ayni zamanda JBR'in dogu bloku ulkeleri cagristiran yuksek binalarinin arasindaki avlularda da alternatif mekanlar bulmak mumkun. Park olayi buyuk bir sorun degil (ama tabiki de sorun), sahile serpistirilmis parklarin yani sira trafik istikametinde - yolun sonundaki koprunun altindaki bos alanda, arabali gelenler icin alternatif bir park alani.

Edit: koprunun altini kapatmislar, gunesten dogal korumali otoparkimiz gitmis malesef ! tam karsisindaki alana park ettik bakalim o ne kadar dayanicak?
Shopping Festival'in bitisi kutlamalari ... Adamlarin kutlayabilecek
fazla bir gunleri olmadigi icin her firsatta kutlama yapiyorlar sanirim.

Onceden haber verilmeden yapilan - benzer bircok kutlamayi gormeniz mumkun


Restoran fiyatlari degisken; 20/30 aed arasina karninizi doyurabileceginiz
mekanlarin yanisira; kisi basi 200aed'ye kadar para harciyabileceginiz
mekanlar yan yana.


Tarif ve bulusma yeri kararlastirmalarda; bolgedeki mihenk taslarini restoran ve otel isimleri olusturuyor olsa da, herkes ayni zamanda JBR binalarinin isimlerine de hakim.
Her bir binanin arasindan gecen yollar, marinayi JBR'a bagliyor.

Bu da o yollardan birisi iste ... Sahil yoluna dusmeden
sag tarafta bir bosluk gorurseniz - sakin kacirmayin!

1 tanesi "the walk"'un ortasinda, bir tanesi de sonunda (trafik istikametinde) olan bu bistrolarda
nefis meyva sulari icebilir ve birseyler atistirabilirsiniz. Bu mekanlar sigara da satiyor.

Anlik gosterilerin haricinde, canli muzik ve benzer aktiviteler de yapiliyor.
Mekanin otoparkina kurulan lunaparkta nostalji yasamak isteyenler icin farkli bir alternatif.
(Soktuler o lunaparki simdi - ama kurarlar bir gun yine diye yazim dedim)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder