Le Royal Meridien Beach Resort & Spa




Le Meridien grubunun Dubai'de oldukca fazla tesisi var; bazilari otel, bazilari da residancy olarak hizmet veriyor, kimisi 4, kimisi 5 yildizli. (Sheraton, W otelleri, West In gibi Le Meridien grubu da Starwoods zincirine dahil.) Grubun en buyuk oteli, Jumeriah sahilinde yer alan Royal Meridien.
Otelin lobisine girdiginizde, ayni sahilin basinda yer alan Sheraton, Hilton ve diger Le Meridien ( Mina Seyahi) ile kiyasladiginizda, gercek bir 5 yildiza girdiginiz hissini hemen veriyor. Giriste bir sehir oteli havasi yaratilmis olsa da, sahile dogru ilerlediginizde, inanilmaz genis yesil ve agaclikli alanlari, 2 buyuk havuzu, 7 restorani, havuz barlari, futbol sahasini, pinpon masalarini ve tenis alanlarini gordugunuzde, gercekten bir resortta oldugunuzu anliyorsunuz.

Guneslenmek icin ya cim alanlari, ya da sahili tercih etmeniz gerekiyor. Sezlong ve buyuk sabit semsiyeler ile palmiyeler, enfes bir tatil havasi yaratiyor. (Bu suni havayi bozmamak icin, her zaman sahile dogru bakmalisiniz, sirtinizi sahile verdiginiz an karsiniza sanki Financial District'e bakiyormussunuz izlenimi yaratan, dev gokdelenler, yan yana upuzun binalar insani bir anda tatil havasindan cikartabilir.)

Incecik beyaz kumu ile deniz, ayni seritteki diger otellerde olandan farksiz, ancak konumundan dolayi Royal Meridien'in cok cok genis bir sahili var. Servis gercekten sasirtici, her saat basi guneslenenlere ikramlar sunuluyor; sogutulmus kucuk havlular, minik shot'larda kokteyller, icinde buz gibi su olan spreyler... Tabii kus seslerini de unutmamak lazim; pek cok tesiste oldugu gibi -sehrin icinde fazla agac olmadigindan sanirim- burada da kuslar sezlonglara konup, cimenlerin arasinda kirintilar toplamak icin yanibasinizda bitiveriyorlar.

Otel misafirleri disinda, sahili ve havuzlari gunluk giris bedeli karsiliginde, disaridan kullanima aciyorlar. Duabi'de bazi oteller buna imkan vermiyor. Haftasonunda kisi basi 300 aed (120 tl) vererek tum gun kullanim hakki ile, sahile yakin bistro tarzi "Maya"da, canli muzik esliginde, ucretsiz ogle yemegi veriliyor. Belki de bizim sansimiza harika bir fix menuye rastgeldik; sunum, hizmet ve lezzet nefisti.

Gercekten buyuk ve gusel bir tesis; disaridan gunu birlik kullanimlar ile rahat rahat tadini cikarmak mumkun. Oda fiyatlarinin dusuk sezonda 200 euro'lardan baslayip, yuksek sezonda 300-350'lere kadar ciktigini dusunebilirsiniz.

Al Sofouh Road
PO Box 24970
Dubai, United Arab Emirates
Phone: (971) (4) 399 5555

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder