Alkol

Dubai'de alkollu urunlerin tuketimi konusunda bazi kisitlamalar olsa da; genel anlamda durumun Turkiye'den bir farki yok. Otellerin icindeki, ya da otellerle baglantili alisveris merkezlerindeki restoranlarda, her tur alkollu icecegi bulabilir, ayni mekanlardaki barlarda ise geceyi nefis kokteyllerle 03:00'a kadar uzatabilirsiniz.

Genelde 7/10 dolar civarindan satilan biranin fiyatini gorunce tum ickilerin bu kadar pahali oldugunu dusunmeyin - Dubai'de sadece bira bu kadar pahali. Jack, Absolut ya da kaliteli bir kokteyli de gene 7/10 dolar civarina icebiliyorsunuz.

Her ne kadar kanunlara gore Muslumanlarin alkol icmesi yasak olsa da, hicbir yerde boyle bir kontrol bulunmamakta - aksine barlarda Arap kiyafetleri ile oturup Jack Daniel's sisesi actiranlari gormeniz bile mumkun.

Marketlerde alkollu icecek satilmiyor ancak eger burada yasiyorsaniz; biraz ugrasip alkol lisansi cikartarak - alkol satis hakki olan dukkanlardan faydalanmiz mumkun. Ancak buradaki cogu expat gibi ulkenizden gelirken (ya da bir misafirinize siparis ederek) duty free'den istediginiz tum alkol urunlerini evinize stoklamaniz daha uygun ve mantikli olacaktir...

Alkollu arac kullanma: Bu konuda kati kurallar bulundugundan, kesinlikle alkollu araba kullanmamaniz gerekiyor. Turkiye'de oldugu gibi alkol kontrolu gibi bir sey soz konusu degil - ancak talihsizlik uzerine alkollu arac kullanirken, baska bir arac, duran araciniza arkadan bile carpsa; kac promil olduguna bakilmaksizin yuksek para cezasi, hapis ve sinirdisi edilme riski ile karsi karsiya kalmaniz kacinilmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder