One&Only Royal Mirage

Dubai'yi kesfetme calismalarina devam ederken, gecen haftasonu burada simdiye kadar gordugumuz en enfes oteli bulduk. (Burada otellere girip cikmak cok kolay, ne soran var ne de insana "hop birader nereye" dermis gibi bakan gorevliler. Ustunuzdeki kiyafetin de hicbir onemi yok, "ay bu sekilde hayatta gidilmez" diye kaygilanmaya gerek yok.

One&Only Royal Mirage, Jumeirah sahilindeki otellerden biri, Palm adasina cok yakin. ( Hatta bu sene icinde Palm a ikinci otellerini acacaklarmis.) Otel iki dev bolumden olusuyor, "the palace" ve "arabian court", sahile paralel yayilmis, nefis yesil cim alanlara sahip. Otelin girisi, loby, mobilyalar, hepsi Arap konseptine uygun hazirlanmis, son derece etkileyici. Otel o kadar buyuk ki, iki bolum arasi sizi araba ile birakiyorlar -club car filan da degil baya klimali 7 kisilik araba ile-. Ozellikle yaz sicaklari bastirdigi zaman bu "shuttle" servisin degeri bin kat artacaktir.

The Palace bolumundeki "Olives" de ogle yemegi yemeye karar verdik. Servis kalitesi olarak Dubai sartlarinin ustunde bir sey beklememek lazim, ama yemek gercekten cok lezzetliydi. Baslangic olarak carpaccio, ana yemek olarak harika bir dort peynirli pizza ve deniz mahsullu makarnaya, alkolsuz icecekler ile yaklasik 80 lira (200 aed) hesap odedik.

Yiyecek icecek rakamlari uygun olsa da oda fiyatlarinin oldukca yuksek olacagini kestirmek zor degil. Ozellikle de civar otellerin gunluk oda fiyatlarinin yaklasik 250-300 euro'lar oldugu dusunulurse.

tel: 971 4 399 99 99
http://www.oneandonlyresorts.com/flash.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder