Meydan


Dubai'nin yapi itibariyle, Burj Khalife'den sonra en ihtisamli projesi Meydan'dir dersek yanlis olmaz.
Ortamdaki isik yogunlugu, mekanin buyuklugu, yaris pistinin yanindaki dev ekranlar inanilmaz etkileyici. Sting konseri ve bu haftasonu olacak Elton John & Santana konserinden anladigimiz kadariyla bu mekanda ne zaman buyuk bir yaris yapilacaksa, uzerine dev bir konser de olacak.
Konser oncesinde yarislari seyreden "local"lari izlemekte ayri bir keyif. Adamlar yaris aralarinda zaman gecirmek icin mekana oturup kagit oynamaya basliyorlar...
Mekanda bir de food court var ve aktivite gunleri - o bolgede bir izdiham yasaniyor. Yaninizda yiyecek birseyler getirebilir ya da kalabaliga aldirmayip; pizza, cin, hamburger opsyonlarindan birisini degerlendirebilirsiniz. Insanlar genelde food court bolgesindeki masalardan cok, yemeklerini alip disardaki dev meydanda yiyorlar.
Alan konser icin insa edilmemiste olsa; hersey detaylica dusunulmus...
Bir kere konser alaninda - her kose basinda bir bar mevcut ve soguk biralarinizi ya da jack/cola'larinizi (30aed) fazla yurumeden ve konseri kacirmadan satin alabiliyorsunuz. Para gecmiyor ve kupon almaniz gerekiyor, ancak kupon satisini da bircok istasyondan yaptiklari icin herhangi bir kuyruk olusmuyor.
Tuvaletler gene prefabrik, ancak bizim Rock'n'Coke konserlerindeki les ortamla mukayese kabul etmez. Temiz ve hijyenik. Fotograf cekmenin yasak oldugu soylense de, herkesin elinde fotograf makinasi var; yazilanlara inanip makinanizi evde birakmayin.
Bir diger tavsiye de; mekana araba ile gelmemeniz yonunde veriliyor. Ancak konser sonrasinda bir saat taksi sirasi beklemektense, arabanizla gelirken biraz trafige maruz kalmayi tercih edin derim ... Tabii eger arabayi kullanacak ve alkol almayan birini bulabilecekseniz.
Mekana bagli bir de otel var ve yarislar bu otelin avlusundan da seyredilebiliyor.


Yarislar yukari kattaki localardan da seyredilebiliyor.


Yaris aralarinda beklesen insanlar

Dis mekandaki koltuklarin alti isikli; oturan olmadiginda diklesiyor
ve enteresan bir goruntu ortaya cikiyor

Yaris aralarinda kagit oynayan elemanlar ...

Bunlar da kagit getirmeyi unutanlar.

Koltuklarin altindaki isiklar; projektorler calisinca daha cok belli oluyorlar.

Gordugum en buyuk dev ekran - gercek dev !

Bir sonraki yarisa bultenle gidecegiz heyecan olsun diye...

Konserdeki bolgenizi belirlemek icin kol bandi veriyorlar.

Ve ... Konser !

Taksi beklerken sIkIlIp mekanin icini gezelim dedik.

Biraz yurudukten sonra karsimiza Meydan Otel cikti. (Her ne kadar gelene kadar guvenlik gorevlilerinin engelleriyle de karsilassak - taksi kuyrugunda beklemek yerine bu otele kadar yuruyup taksiye oradan binmek daha mantikli ... gene bekliyorsunuz ancak en azindan onunuzde 100'lerce kisi yok)

Otelin odalari kosu parkuruna bakiyor.

Ve otelin en etkileyici yeri olan terasi !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder