Burj al Arab


Bu otelle ilgili ne soylesek bos heralde, nam-i diger dunyanin ilk 7 yildizli oteli, Dubai'nin adini duyurmasindaki onemi buyuk, insaati ile ilgili yapilan belgesellerde de herbir sey en ince ayrintisina kadar anlatilmis durumda.

Yakindan gorunce genelde ilk tepki "aa bu kadar yakin mi sahile" diye oluyor, nedense yapay bir adanin uzerine yapilmis bilgisi sanki taa uzaklardaymis beklentisine sokuyor insani. Disaridan goruntu cok daha etkileyici, iceriye girer girmez ihtisam beklentisi renk cumbusleri ve lobinin kucuklugu ile dibe vuruyor. Sanirim giristeki etkileyici olanlar; renkli su fiskirmalari ve duvardaki akvaryumlar.

Odalarin buyuklugunun, verilen hizmetin kalitesinin, Jumeirah grubuna ait isletmelerde genel olarak verilen iyi servisin, en ust seviyesi kuskusuz burada. Bir odaya o kadar para odeyen musteriye de farkli davranmak biraz ayip olur :) Dubai'de kalacak o kadar guzel ve buyuk sahil otelleri varken, buranin adi ve meraklilari olmasa, buyuk ihtimal pek tercih edeni olmazdi. Zaten acilisindan itibaren elli sene boyunca yuzde yuz doluluk oraninda calissa bile yatirimini karsilayaman bir isletmeden bahsediyoruz, yani bastan amac para kazanmak degil merak uyandirip turist cekmek. Hedefleri dusunulurse, binanin hala batmadigi da goz onune alinirsa, icerisi ne kadar zevksiz olursa olsun sonucta basarili bir yatirim oldugu kesin.

Biz simdiye kadar Sahn Eddar ve Skyview bar olmak uzere iki outlet'ini denedik. Icini merak edenler oldukca, biz de o bahane ile gidip gormus oluyoruz.

www.jumeirah.com/en/hotels-and-resorts/destinations/dubai/burj-al-arab









2 yorum: