Colde ATV deneyimi !


Gecen haftasonu eglencesi olarak atv kullanmaya karar verdik. Dubai’den 60-70km uzaklikta Dubai-Hatta yolu uzerindeki “Madam Road”da karsilikli 3-4 tane yer var. Zaten mekanlara yaklastikca cevrede safari yapan jipler ve trailer uzerinde kendi atvlerini tasiyan araclar gorulmeye basliyor.

Biz gozumuze bir tanesini kestirip, once girip fiyat sorduk. Sonra baska bir tanesine daha bakalim dedik gorduk ki aralarinda pek bir fark yok. Pazarlik yapmak sart, tek kisilik-cift kisilik secenekleri var ve motor guclerine gore (800cc, 500cc ve 300cc) fiyatlar degisken (300-350aed tek kisilikler, 400-500aed cift kisilikler). Onde bir alan var orasi deneme alani gibi, eger sadece orada kullanicam derseniz daha ucuz, yok ben daha uzaga gitmek istiyorum derseniz fiyat degisiyor. (Uzaklara gidince fiyata dahil bir de rehber veriyorlar, colde kurda kusa yem olma diye.)

Nasil olduysa -bizde bir gozu karalik- birer tane alir gideriz uzaklara havasindayken, adam bana kullanabileceginden emin misin, bu kum tepelerini gecmek icin cok hizli cikmak lazim dedi. Kendimden cok eminken adam yuzunden bir anda tirstim acaba yapamaz miyim, bu adam niye boyle dediki simdi derken, madem ilk denemeniz siz iyisi mi iki kisilik “buggie”lerden alin daha iyi olur dedi. Vardir bir bildigi diyip, guvenerek iki kisilik-800cc olanindan kiralamaya karar verdik.

Cok zaman gecmedi ki ne kadar isabetli bir karar verdigimizi anladim, cunku heralde yalniz basima kullansaydim en yakin kum tepesinde, elimde telefon, atv kuma saplanmis, yardim istemeye calisirken bulurdum kendimi. Inanilmaz bisi, baya tepelere tirmanip sonra da asagi nerdeyse 90 derece bir dusme, yana dogru bir kayma soz konusu! Bir de aralardan cikmis kucuk otlar var ki onlar hoppidi hoppidi araci ziplatiyor. Tepeleri gecmek icin gercekten gazi koklemek gerekiyor, ustelik obur tarafta seni nasil bir inisin bekledigini bilmeden! 
Bir taraftan yuzune, gozune, agzina kumlar girerken, ustune bir de ruzgar carpiyor. Motorun sesi yuksek, ondeki adami izlemeye calisirken, ayni zamanda kumlara saplanmamaya calisiyorsun, heyecanla karisik sersem sepelek bittirdik bir saati. Her seye ragmen inanilmaz zevkli bisi, havalar cok isinmadan yapmak lazim aksi halde kafana taktigin kask filan eziyet haline gelebilir.

Bize kimse soylemedi ama bence agiz maskesi tarzi bisiler de lazim cunku biz baya kum yedik. Gerci onumuzdeki rehberimizin ne kaski ne gozlugu hicbirseyi yoktu. Sharjah yolu uzerinde daha uygun fiyata yerler oldugunu duyduk, bir dahaki sefere oralari denemeye karar verdik. Kirmizimsi kum inanilmaz cezbedici ve bu atv isi de asiri zevkliymis !














2 yorum:

  1. Sizi yemek yemek dışında bir faaliyette görmek ne güzel :) 1 ayı aşkındır dubaideyim, yaşadığım nadir zevkli atraksiyonlardan biri bu idi. Atv ile kuma sürekli saplanıp, onu kurtarmaya çalışırken baya bir spor yapmış olduk. Dubai'de yapacak birşey bulamıyor insan ya da bende bir sorun var. Yaklaşık 2 aydır takip ettiğim sitelerden biri de sizinki idi, yemek dışındaki paylaşımlarınızın artması dileği ile .. :)

    YanıtlaSil
  2. hahhahahaa- tamam biz mesaji aldik kibarca bize cok yiyorsunuz diyorsunuz :)) ama napaliim (daha once ankara'da cafe isletmis bir cift olarak) yemek konusunda zaafimiz var sanirim ! :)
    saka bir yana arada yaptigimiz aktiviteleri de yazicaz soz!

    YanıtlaSil