Souk Medinat Jumeirah

Medinat Jumeirah - Souk al Bahar'la ayni klasmanda yer alan bir alisveris merkezi. Anlayacaginiz amaciniz gercekten alisveris yapmak ise bu mekan sizi tatmin etmeyecektir. Medinat Jumeirah daha cok Dubai'nin gece hayatina hizmet eden, inanilmaz keyifli ve mutlaka gorulmesi gereken bir kompleks.

Al Qasr ve Mina Salam otellerinin icerisinde sayildigi icin alkol izni mevcut olan restoranlari ve barlari ozellikle hafta sonlari dolup tasiyor. Restoranlarin hemen hepsi AVM'nin etrafini dolasan (ve mekani otellere abra'larla baglayan) yapay nehirin etrafina konumlanmis vaziyette. Havanin guzel oldugu vakitlerde restoranlarin; dar ve yogun yaya trafigine sahip dis mekanlarinda oturmak, sanki Istanbul, Roma, Paris gibi bir sehrin sokaginda oturmussunuz hissini veriyor. En guzel manzaraya sahip iki restorani Meat Co. ve Anar Persian Restaurant.

Dubai'nin en populer barlarindan uc tanesi Medinat Jumeirah icerisinde. Traders Vic (kokteylleri mutlaka denenmeli), Left Bank ve Jambase. Jambase'in promosyon resimlerine aldanip saglam bir jazz ya da blues ortami olacagini dusunmeyin sakin ... bildiginiz kotu disko ortami :) gerci programdan programa degisecektir ancak eger ilginizi ceken ozel bir etkinlik yoksa, hic yaklasmayin deriz.

Restoranlarin oldugu bolgeden abra turuna katilabiliyorsunuz. Dubai Creek ya da Marina'daki gibi uzun bir tur beklemeyin ... cok daha kucuk, elektrikle calisan teknelerde, cok daha kisa sureli bir tur buradaki. Ancak otel odalarinin ihtisamini, kiyi boyunca kurulmus restoranlari ve Burj Dubai'yi farkli bir acidan gormek istiyorsaniz bu turun bedeli 50 aed (15 usd), ozellikle haftasonlari onceden rezervasyon yapmaniz gerekebiliyor.

Mekanin cok ciddi bir otopark sorunu var, hafta ici geldiginiz zamanlarda bir problem yasamazsiniz ancak haftasonlari park yeri bulmak imkansiz ve vale servisi mevcut degil. Bu yuzden buraya taksi ile gelmek en dogru karar olacaktir. Bir diger alternatif ise arabanizi Al Qasr veya Mina Salam otellerinin valesine teslim edip sonrasinda Medinat Jumeirah'a otellerin icerisinden yuruyerek ulasmak. (Ancak bu durumda vale'den aldiginiz kuponu otel restoranlarina damgalatamadiginiz icin 50 aed (15 usd) vale ucreti vermek zorunda kaliyorsunuz.

Tum Dubai AVM'leri gibi bu da labirent gibi insa edilmis bir mekan 
ve gene her yer birbirine benziyor. O  yuzden arabayi biraktiktan sonra 
girdiginiz yere ve tekrar tekrar ayni bolumu dolasmadiginiza emin olun.




Dubai'ye gelmisken, Burj Al Arab manzaralı bir resmimiz olsun 
diyorsaniz, bu mekan bunun icin ideal.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder