Jamie's Italian

Henuz "soft openning" asamasinda olan Jamie's, Festival City'de marina tarafina acilmis. Gecen hafta gittigimizde lisanslari henuz tamamlanmadigi icin alkol servisi yapilmiyordu, ancak menu urunlerinde kullanildigini soylediler. 

Ic mekan oldukca buyuk, giriste once mutfak ve servis bari karsiliyor gelenleri, sonrasında merdivenlerden inip oturma alanina geciliyor. Acik havada oturma sansi var, hele de su siralar icin guzel. Teras, gunduz de oturulabilsin diye ahsap bir golgelik ile kaplanmis (bu da biraz klostrofobik bir ortam yaratmis malesef), etrafini cevreleyen yesillikler haricinde herhangi bir manzarasi yok. 

Bir Ingiliz sefinin yurtdisinda Italyan mutfagi acmasi kendilerine ait mutfaklarinin olmamasinin en buyuk gostergesi sanirim. Menu alisilagelmis Italyan menuleri gibi degil, bildik isimler, icerikler yok- ki bence farkli olmasi guzel. Makarnalarin iki degisik porsiyon secenegi var, hem baslangic hem de ana yemek olarak servis ediliyor. Aperatifler gercekten tam atistirmalik minicik geliyor. 

Yediklerimiz lezzetliydi, ozellikle makarnalar hazir degil, hamurlarini kendileri hazirliyorlar. Italyan restorani denildiginde belki de makarnadan once akla gelen ana urun pizza menude yoktu. (sadece soft opening yapmis olduklari icin olabilir - zaten yaninda guzel bir kadeh sarap icmeden pizzaya pizza denmez ki :)) Bizim masamizda kimse siparis etmemis olsa da, yan masalarin bir tanesinde hamburger yiyen talihsiz bir musteri gorduk; tabiri caizse "kafam kadar" buyuk, isirarak yenmesi imkansiz bu hamburgere uzun sure tabakta bakistiktan sonra catal bicakla bile yiyemedi yazik ...

Servis biraz yavasti ancak garsonlar menuye hakim ve sizi guzel yonlendiriyorlar. Fiyatlar Festival City ortalamasina gore biraz yuksek, kisi basi yaklasik 100 aed civarina doyabilirsiniz. 



mozarellanin bir ozelligi yoktu, boyle ini mini geldi
"house cafe" ile "numnum" karisimi bir havasi var


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder