Sahn Eddar, Burj Al Arab

Burj Al Arab’in icini gormek isteyenlere az maliyetli cozum; Sahn Eddar’da gec kahvalti !

Rezervasyonu onceden yapmak sart, otelin girisinden gecebilmeniz icin de guvenlik gorevlisine rezervasyon kodunu soylemeniz gerekiyor. Daha sonra gercekten harika bir servis sizi karsiliyor.

Burj Al Arab’in lobisini ihtisamli bulmak pek mumkun degil, ancak giriste hemen karsiniza cikan su gosterisi oldukca renkli. Otelin her yerinde bir akvaryum, kocaman sutunlar, altin kaplamalar ve tabii insanin icine fenalik getiren renk uyumsuzluklari var. 

Sahn Eddar lobinin hemen ust katinda yer aliyor, kapali bir mekan, guzel de bir manzarasi var. Kahvalti disinda ogleden sonralari cay/kahve icmek icin de ayri bir menuleri var. (İngilizlerin “afternoon tea”leri icin burada pek cok otelin ozel menusu var.)

Biz gittigimizde kahvalti sirasinda canli muzik de vardi, turk sanat muzigi kivaminda, 4 kisilik bir grup. Servise ve sunuma diyecek hicbir sey yok harikaydi. Son derece şık bir set up hazirlanmis. Masa ve menu cok kalabalik gorunse de aslinda icerik az ve ozdu. Muffin, kruvasan ve ekmek cesitleri masaniza sicacik servis ediliyor, bir de yumurtanizi menuden secerek siparis ediyorsunuz, onun disinda hersey geldiginizde masanizda sizi bekliyor.

Kahvaltidan sonra saat 12:00’ye kadar otelin belli yerlerini gezme hakkiniz oluyor. Otelin giris katindaki akvaryumlu unlu Al Mahara restoran ile, 27.kattaki Muntaha restoranin girisini gorebiliyorsunuz. Buraya panaromik asansorler ile cikiliyor, gercekten deniz manzarasi harika gorunuyor.

Kahvalti kisi basi 190 aed icecekler dahil, daha lezzetli ve cok daha uygun yerler oldugu icin, burayi misafirleriniz ile kirk yilin basi gideceginiz bir yer olarak dusunebilirsiniz.

Lobiden odalarin giris tavanlari rengarenk gorunuyor

kusura bakmasinlar ama
bu ne zevksiz ve uyumsuz sutunlar !


mantar ve garip soslu haslanmis yumurta - gorunumu tadindan daha iyi ! 


kahvalti kucuk kahve masalarinda
- gumus takimli set up şıktı dogrusu !


otelden sahilin goruntusu


Lobi ve Sahn Eddar, cama yakin masalar ve oturma alanlari


lobiden girer girmez sizi karsilayan renkli su sovu

Not: Bu arada otelde pek cok yerde fotograf cekilmemesi icin uyarilar var, ancak kimi gorsek elinde kamera aleni bir sekilde cekip duruyordu. Biz de bu cesaretle cantadan kamerayi cikartip cekinerek cekmeye basladik ki sonra servis elemani gelip "ben sizi cekiyim" diyince yersiz cekincelerimiz bir anda son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder