Maya Restaurant

Le Royal Meridien otelinin icerisinde olan bu Meksika restorani her ne kadar aksamlari servis ettigi kapsamli a'la carte menusu ile unlenmis olsa da, biz bu restorani bircok defa (belkide gereginden fazla) oglenleri hizmet verdikleri fiks menuleri ile denedik. Bu restorani bu kadar sIklIkla ziyaret etmemizin en buyuk sebebi, otelin fiyatlandirma yetisine sahip olmayan satis ekibi. Soyle anlatalim; bu otelin havuz ve denizinden (ki bence Dubai'nin en iyilerinden bir tanesi) gunubirlik faydalanmak, yiyecek/icecek harici, 350 AED (yaklasik 100 dolar) Ancak Maya Restorani'na rezervasyon yaptiginiz takdirde, fiks menulerinin bedeli olan 300 AED'yi oduyorsunuz ve havuz/deniz girisinden de istifade edebiliyorsunuz (ek olarak kendi musterilerine 300 AED'ye sattiklari fiks menuyude guzelce yiyorsunuz).

Simdi gelelim fiks menuye ... adamlar "buraya gelen bir Meksika Restoranina gittiginde ne yiyebiliyorsa hepsini menuye sokusturalim" demisler ve oyle de yapmislar. Yemek oncesi nefis nacho'lar geliyor cesit cesit soslar esliginde, sonrasinda cok guzel bir tavuklu taco salatasi ile birlikte 4 cesit Meksika ara sicagi geliyor herkesin onune. Doydum artik daha ne getirecekler demeye kalmadan icerisinde pirzola, nuarimsi baska bir et, tavuk kanadi ve istakoz olan ana yemekleri koyuveriyorlar onunuze ... bunlar yetmezmis gibi bir de icerisinde ahtapot, balik ve karides olan guzel bir pilav da geliyor ana yemeklerle birlikte. Butun bu yemeklerin uzerine de limon sorbe ve mini karamelli krepler tatli olarak servis ediliyor.

Bir kere denemek icin guzel hatta denenmeli ancak birinci seferden sonra ayni derecede etkileyici gelmiyor. En buyuk sIkIntI ise 'fine dining' bir restoran oldugundan servis de sirasiyla ve yavas yavas yapiliyor ve bu denizde/havuzda gecireceginiz sureden caliyor... Bu sebeple eger olur da Maya'nin bu promosyonundan yararlanmak isterseniz, masaya oturdugunuz anda garsona aceleniz oldugunu o yuzden yemekler arasinda fazla beklemeden hepsini ardarda getirmelerini isteyebilirsiniz. Tabi bu hareketiniz nacholar, salatalar, pirzola, tavuk, istakoz, pilav, yengec, quesedilla, aperatifler, balik, krep ve sorbe'yi cok hizli bir sekilde yemenize yol acacagi icin astari yuzunden pahali olabilir. (Mekandan ciktiginizda havuza girmek yerine sezlonglardan yaklasik bir saat kalkamamaniz gibi - been there / done that :) )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder