Wafi Gourmet

Dubai'ye gelmisken iyi bir Arap mutfagi denemek istiyorsaniz ve damak tadiniza en cok uyacak restorani deneme/yanilmalarla arayacak vaktiniz yoksa bu mekan tam size gore. Arap mutfaginin neredeyse tum urunlerini bulabileceginiz, alisveris merkezlerinde ya da otellerin altindaki klas Arap restoranlarinda bulamayacaginiz cesitli sulu yemeklerden tutun, izgaralara ve mezelere kadar hersey bu mekanda mevcut.

Tatlilar ilk girdiginizde ilgi cekici gozukebilir (ozellikle kunefe cesitleri) ancak hayatinizin herhangi bir doneminde Mersin / Iskenderun / Antep gibi bir yerlerde kunefe yemisliginiz varsa, kunefe anilarinizi kirletmemek adina Dubai'deki hicbir restoranda kunefeyi tatmayin bile :)

Bu restoranda urun tavsiye etmeye gerek yok. Hummus her Arap Restoraninda masanin vazgecilmezi, Fattoush ve Tabbouleh salatalari da masanin olmazsa olmaz diger parcalari ... bunlarin disinda zaten servis tabaklarindan direk seciyorsunuz ne istediginizi ve masaniza getiriyorlar.

Tatlilar kadar basarisiz olmasa da, malesef Araplar izgaralar konusunda da oldukca basarisiz oldugundan, mekanda bulunan guzel sulu yemeklerden (Kibbe Lebniye denilen yogurtlu icli kofte, kabak dolmasi, patlican yemekleri vs ...) mezelerden ve ozellikle de Kibbeh ve Felafel tarzindaki kizartmalarla doymaniz bence daha yerinde olacaktir. Illa et olsun masada diyorsaniz, gene Izgara yerine shawarma (doner) isteminiz tavsiye edilir.

Bu mekanin restoran kisminin yani sira kuru baklava cesitleri, minik tatlilar, nugatlar, sekerlemeler, corekler, zeytin ve tursu cesitleri, baharat, hurma ve cerez cesitleri satan bir pazar bolumu de mevcut. Ozellikle turist olarak gelenler veya ulkesine donerken hediyelik yiyecek cesitleri arayanlar icin oldukca uygun. Fiyat olarak marketlerde satilanlara gore pahali olmasina karsin hem kalitesi goreceli olarak daha iyi, hem de paketlemeleri/sunumlari daha etkileyici.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder