Anar Persian Restaurant

Dubai'nin en guzel mekanlarindan biri olan Medinat Jumeirah'da elle tutulur bir restoranin olmamasi cok uzucu derken, gelen misafirlerimizi Dubai'nin en trendy Iran restoranlarindan birisi olan Anar'a goturmeye karar verdik. Medinat Jumeirah'da bulunan Arap, Italyan, Steakhouse vs ... restoranlarinin icerisinde hem konum hem de lezzet olarak en iddiali olanlarindan bir tanesi bu Iran restorani. 

Fiyatlar biraz yuksek kacsa da, guzel bir Iran Mutfagi deneyimi yasamak istiyorsaniz kesinlikle tavsiye ederiz. Menude degisik sulu yemekler bulunmasina karsin en populer urunler genelde et ve tavuk cesitleri. Basmati Pirinc ile yapilan pilavlari sevmiyor ve illa tereyagli eski usul pilav tutkunuysaniz bile, mekanda yemeklerin yaninda standart olarak gelen safranli Iran pilavini denemeniz sart. 

Favori urunumuz inanilmaz lezzetli ve yumusacik etten yapilan chelow kebab olmasina ragmen, yogurtla marine edilmis Iran usulu sis tavuk da (joojeh) kesinlikle denenmesi gerekenlerden.

Kalabalik bir sekilde ziyaret edecekseniz, aperatiflerdeki tum urunleri siparis edip hepsinden tadabilirsiniz. Turk mutfagina yakin patlican ve yogurt uzerine kurulu aperatiflerinden once, Dubai'deki tum Iran restoranlarinda oldugu gibi peynir, zeytin ve yesillikler nefis bir ekmekle birlikte onden masaya geliyor. 

Restoranin konumu mekanin icerisindeki yapay nehrin tam yaninda ve saginizdan solunuzdan gecen insanlar size kendinizi ufak bir guney Avrupa sehrindeymis hissi veriyor. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder