Organic Foods & Cafe



Ilk Dubai Mall'daki yerlerini gorunce hayran kaldigim bir yer burasi ! Hele de Turkiye'deki organik urunlerin kucucuk, minicik paketlerdeki fiyatlarini gorunce insanin "aman canim kalsin organik morganik gerek yok" demesini dusununce burasi bir cennet. Cunku sadece bir raf ya da bir bolum degil, tum markette sadece organik urunleri satiliyor. Ustelik fiyatlar da oyle 2 kati filan degil. Yine fiyat farki var tabii ki ama bizde abartildigi kadar degil.

Saglikli yasam, organik hayat konsepti su siralar oldukca sisirildigi icin insana arada fenalik gelse de, buradan alisveris yaparken kendini iyi hissediyorsun. Meyve sebzeden tutun, et-balik, peynir cesitleri, icecekler, temizlik maddeleri (kimyasal degil), kopek-kedi mamalari, kremler, sampuanlara kadar neler yok ki.  Aldigin meyve sebzeler iki uc gunde bozulmaya basliyor, raftan aldigin receller maksimum 2-3 hafta dayaniyor. Ozellikle glutensiz cok fazla urun var; cocuk mamalari, ekmekler, kekler, cikolatalar...

Iki yerde var; biri Dubai Mall, oburu de Greens. İkisinin de icinde bir de cafe kismi var, sanirim mall un icindeki daha buyuk. Cumalari acik bufe var, oldukca tatminkar ve fiyati cok uygun. Hemen hemen her hafta time out dubai de bir de kupon veriyorlar -bir alana bir bedava-. Bufe disinda diger gunlerde menu urunleri de oldukca basarili, yolunuz duserse bence hem mutfak alisverisine, hem de cafesine mutlaka ugrayin. Bu arada aklinizda bulunsun bazen kasada geri donusumlu alisveris paketlerinden kalmadigi icin, satin aldiklarinizi gelen urunlerin kartonlarina ya da tahta kasalara koyuyorlar. Evet konsepte uygun ama tasimasi pek kolay olmuyor, o yuzden arabada kendi posetlerinizden bir kac tanesini tutmak ise yariyor.

http://www.organicfoodsandcafe.com/

Greens'teki magazanin hemen onunde park yerleri var,
yaz donemi icin sorunsuz.



bufenin peynir bolumu, az cesit ama guzel


dis ses: "Yok artik daha neler! organik kola mi olur kardesim ?"



4 yorum:

  1. Super blog:) takibe aldim:) biz daha yeni geldik 5 ay oldu, deniyoruz ama farkli tecrubelerden faydalanmak daha shortcut olacak super. hele bir de dogurayim Sumo'da alacagim solugu ne istah acici fotolar, bayilirim susiye.
    belki birgun tanisiriz...hoscakalin:)

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkur ederiz, simdiden tebrikler ! o zaman yakin zamanda bir susicide rastlasacagimiz kesin :)

    YanıtlaSil
  3. Dubai mall daki organik markette, Umman a gittigimizde ictigim bir marka suya rastladim, once sasirdim sonra kaynak suyunun organigi nasil olurmus diye dusundum.Ayni suyu Umman da kucuk bufelerden bile satin aliyorsunuz, ama insanlari etkileme durumu, yani farkli olmaya calisma..Bir de deniz baliginin organigi nasildir ki, ayri bir deniz ciftlikleri mi var acaba..Tabii organik urunler de var cok fazla ama bu arada kandirmacalara da dikkat edelim:)

    YanıtlaSil
  4. :) cok dogru, ambalajlara, sunumlara kanmamak lazim.

    YanıtlaSil