Benzin Istasyonlari

Dubai'de, en sinir bozucu islerden bir tanesi araciniza benzin almak diyebilirim. Evet benzin ucuz, hem de Turkiye'ye gore inanilmaz ucuz... o yuzden ilk bir/iki kez benzin alirken bunun saskinligini ve mutlulugunu yasadiginizdan sorunlari goremiyorsunuz ancak sonrasinda ...

Benzin istasyonlarinin idiotic / dar / tek tarafli dizaynlari sebebiyle, on taraflarda bombos pompalar dururken arkada onlarca arac surekli kuyrukta (colun ortasinda, bos alandan fazla yeri olmayan bir ulkede hem de). Bunun uzerine araclarindan cikip icerdeki markette kahvesini icen bazi hodukleri ekleyin, onun da uzerine benzin doldurma islemini "acik kalp ameliyati" yapan bir cerrahin dikkati (ve dogal olarak yavasligi) ile yapan pompacilar hayal edin ...

Bu sorundan az da olsa kurtulmak isteyenler icin onemli bir tavsiye: kiralayacaginiz ya da satin alacaginiz aracin deposunun sagda olmasina dikkat edin. Sanirim istatistiksel olarak su an icin sol tarafta deposu olan arac fazlaliligi yasandigi icin, dolumu sag taraftan yapabilen pompalarin kuyrugu, goreceli olarak, digerine gore daha az oluyor.

Benzin istasyonlari icerisindeki mini marketler; hem abur cubur acisindan, hem de basit ev alisverisi yapmak acisindan gayet cazip. Pre-paid telefon kartlari, otoban kullanim kartlari (bizdeki OGS mantiginda), sigara gibi urunleri, bir alisveris merkezine girmeden satin alabileceginiz tek yer bu benzin istasyonu marketleri zaten. (Bizdeki bakkal mantigi, burada da mevcut degil.)  

Hemen hemen her benzin istasyonu icerisinde yikama hizmeti veriyorlar. Onun kuyrugu da ayri bir dert oldugu icin, o islemi Dubai merkezinde bir istasyon yerine Dubai'nin biraz disindaki benzin istasyonlarinda yaptirmanizi tavsiye ederim. (Ya da cuma sabahi erken bir vakitte de sansinizi deneyebilirsiniz.)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder