Baladna Restaurant

Wafi Center'in icerisinde yer alan bu restoran, Misir, Turk, Lubnan yemekleri servis ediyor. Menudeki urunlerin disinda isteyeceginiz yemegi gorup secebileceginiz bir bufeleri de mevcut.

Yemekler cok lezzetli (tabi ki Turkiye'deki lezzeti yakalamayi beklememelisiniz) ancak yemeklerden daha guzel olan ambians. Masalar bir avluya yerlestirilmis (tabi ki sicak yaz aylari icin kapali bolumleri de mevcut) ve isik & dekorasyon cok guzel kullanilmis.

Khibbeh, Shawarma, Ciger, degisik izgaralar ve tencere yemekleri guzel bir sekilde sunuluyor ve fiyatlar can yakici boyutta degil. Belki de en onemlisi; ilk burada istedigimiz Turk Kahvesinin icerisinde kakule yoktu ve bildigimiz Turk Kahvesini icebildik ... o yuzden her ne kadar Morrocon Tea standi cezbedici gozukse de, burada bir Turk Kahvesi denemelisiniz ....

Savas aleterinin dekorasyonda niye kullanildigini hic anlamamis olsam da,
gene de degisik bir hava vermisler top ve tufeklerle ... 

Bence bir restoranin gizli vitrini olan tuvaletler :)
temiz ve tamami mermerden yapilmis... kendinizi hamamda hissediyorsunuz :) 

Ve iste o Turk Kahvesi ...
Gokce'nin bakisindaki kakule endisesi bir sure sonra yerini keyfe birakti :) 

ve otantik restoranlarin vazgecilmezi; sheesha (nargile)

Yemeklerinizi gorerek secebileceginiz bufe ... 

Uzun masalar kalabalik Arap aileleri icin ideal ... 

Moroccan Tea standi ... 

Garsonlar ve calisanlarin kiyafetler konsepte uygun;
masalar biraz daha eski olsa 19.yuzyilda bir Osmanli Han'i diyebilirdim.

Otantik kiyafetlerle giydirilmis modern bir kahve makinasi :)

Canli muzik cok basarili, yuksekligi rahatsiz etmiyor ve tanidik ezgiler  ...

Khibbeh Labniye - Yogurt corbasi icerisinde minik icli kofteler. Gercek versyonunda kofteler cok daha kucuk olur ve iclerine et yerine zeytinyagi doldurulur. Kofteyi kestiginiz anda zeytinyagi corbaya karisir ve inanilmaz bir tat ve goruntu ortaya cikar. Restoran versyonlarinda standart icli kofte kullaniliyor. 

Mahsi - Yani bizim dolmamiz ... icleri daha sIkI dolduruldugundan bizim kuru patlican dolmasinin tadina daha yakinlar. Et orani bizdeki gibi fazla degil, yari yariya bir olcu kullaniliyor diyebiliriz sanirim. Dolmalarla birlikte gelen yaprak sarmalar ise her Arap restoraninda oldugu gibi fazla limonlu ve o yuzden biraz eksi.

Kebap Stambouli - Enteresan bir sekilde buradaki kebaplarin isimleri Istambouli, Antaky, Intebli, Izmirly ... diye geciyor. Tum sehirlerimiz mevcut - kebabin anavatani Adana haric :) ben Lubnan mezelerini bizimkilere tercih ediyorum ama izgaralari Turk yemekleri ile yarisamaz. Kuyruk yagi kullanilmadigindan daha saglikli oldugu kesin, ama lezzet acisindan gorundugu kadar iyi degil. 

Ve Araplarin hamsili pilav muadili "Siyadiyeh". Orjinali balik suyu ile pisirilmis kebap ve izgara edilmis buyuk bir baligin (tercihen lagos) derisi ayiklanmis parcalariyla yapiliyor. (Asil tadi ise uzerine serpistirilen delicesine kizarmis ince kesim soganlar veriyor) Restoran versiyonlarinda o tadi yakalamak pek mumkun degil - goruldugu uzere bulgur pilavi ve kizarmis balik bu resimdeki :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder