Atlantis Hotel

Atlantis Hotel Dubai'nin yeni otelleri arasinda en ihtisamli ve buyuk olani. Icerisinde onlarca restoran ve bar, dev bir akvaryum muzesi, kaydirakli havuzlar barindiran bu otel Dubai'ye gelen her turistin ugramasi gereken bir durak. 

Palm Jumeirah'nin uzerinde ancak Palm Jumeriah ile herhangi bir kara baglantisi olmayan (denizin altindan gecen bir tunel ile baglaniyor) bir adacigin uzerinde bulunan bu otelde kalmak bir servet. Bu sebeple otele geldiginizde goreceginiz kalabaligin buyuk cogunlugu restoranlara ve barlara gelen insanlar olusturuyor. Ancak siradan bir gunde cekilmis asagidaki resimde de goreceginiz uzere otelin doluluk orani da fena gozukmuyor. 

Bu otele girmek icin Burj Dubai'de oldugu gibi onceden rezervasyona ihtiyac duyulmuyor. Arabayi otelin onundeki yola park edip iceriye yuruyerek girmek mumkun. Vale hizmetinden faydalanmak isterseniz talep edilen ucret 150AED (40.USD) ancak otelin icerisindeki herhangi bir restoranda birseyler yiyecekseniz, ya da otelin herhangi bir barinda bir icecek icecekseniz, vale'den aldiginiz bileti damgalatiyorsunuz ve herhangi bir ucret odemek zorunda kalmiyorsunuz. (Otelin icerisindeki barlarin bir cogunda 30/40 AED (10 USD) civarlarina sicak/soguk icecekler bulmaniz mumkun. )

Onemli bir tavsiye: aracla ya da yuruyerek iceriye girmek istediginizde, yolun ana girisindeki guvenlik gorevlisi nereye gittiginizi sordugu zaman; oteli dolasmaya geldiginizi soyleme hatasinda bulunmayin. Bunun yerine icerdeki restoranlar/barlarin bir tanesinde icki iceceginizi soyleyin. (Ornegin Levantine'in barinda) Rezervasyonunuz olup olmadigi ile ilgilenmiyorlar - sadece bir restoran ismi belirtmeniz yeterli oluyor. 

Daha fazla bilgi icin: http://www.atlantisthepalm.com/

Masallardaki Satolardan esinlenilmis gibi ...

 
Otelin icinde bulunan otelin maketi; burada tum tesisi gorebiliyorsunuz.

Otele gitmek icin tunelin icerisinden gecerken hiz sinirlarina uymayi unutmayin.
Her yer kameralarla dolu.

 
Otelin disi yemyesil ve her yeni Dubai yapisinda oldugu gibi
yapay nehirciklerle cevrili. 

 
Otel girisini ve vale hizmetinin verildigi yeri son model,
pahali arabalarin vitrini olarak kullaniyor.


Carpici bir arabaniz varsa valeler bu arabalari parka cekmek yerine
otelin onundeki acik alana park ediyorlar.


Lobi ilk girdiginizde cok etkileyici gelmese de detaylarla
(resimler, duvarlar, isiklandirmalar) harcanilan para ve emegin farkina variyorsunuz.

 
Ve lobinin en carpici goruntusu: bir havuz icerisinde
Murano camlari ile yapilmis enteresan yapit.



Gokce & Timur @ Atlantis anisi :) 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder