Hilton Ras Al Khaimah Resort &Spa

Ras Al Khamiah, Dubai’ye gercekten cok yakin, arabayla yaklasik 45 dk da gidiliyor. Biz biraz kayboldugumuz icin 1 saatten uzun surse de yol cok rahat, haftasonlari rahatca gidilebilir. Burasi Dubai’nin kuzeyinde, kucuk bir emirlik. Sehir anlaminda gorecek bir sey yok, ancak denizi guzel.

Sahilde birden fazla otel var, biz Hilton da kaldik (Bu kucuk emirlikte iki tane Hilton var, biri sehir oteli havasinda, digeri de sahilde “spa and resort” olarak geciyor). Otel oldukca buyuk bir alana yayilmis; otel binalari ve villalarin oldugu iki bolumden olusuyor.

Aslinda denizin goruntusu harikaydi ancak kumu ve sahili Dubai’ye gore farkli. Anladigimiz kadari ile otel sahil alanini genisletmek icin, bir bolumune yapay bir alan olusturmus, beton bir platformun ustune kum dokmusler. Kum incecik olsa da alttaki sertlik yururken hissediliyor.

Villalar gercekten cok guzel, onlerinde bahceleri ve ozel kumsallari var. Tam bir yazlik havasinda, buyuk villalari 3-5 aile tutmak mumkun, bahcesinde otelin sagladigi ekipmanlar ile aksamlari barbeku/mangal yapmaniza izin veriliyor.

Otelde oldukca fazla havuz var, bir tanesi de deniz suyu ile doldurulmus. Bir de villalarin arasinda yine kucuk havuzlar var. Otel ozellikle haftasonlari cok kalabalik oluyormus ancak tesis buyuk oldugu icin, ne havuzlarda, ne de sahilde fazla bir kalabalik gormuyorsunuz. Ancak yemek zamanlari acik bufelerde siralar olusuyor.

Aksam yemegi icin birden fazla restaurant alternatifi var, biz Asya mutfagini sectik. Eger susi sevenlerdenseniz mutlaka deneyin derim, nefis susiler yapiyorlar. Hele bir tane "chef's special" vardi ki kacirilmamasi gereken enfes bisi.

Tesisin icinde bir de ayri bir bina olarak spa merkezi var. Oldukca fazla masaj ve cilt bakim cesitleri var. Eger rezervasyonu sabahtan yaparsaniz %25 indirim veriyorlar ki, genel olarak masaj pahali oldugu icin biz sevinerek yararlandik bu durumdan.

Haftasonu gecirmek icin odalari, servisi ile oldukca guzel bir otel, degisiklik isteyenlere tavsiye ederiz. Dubai genelinde oteller malum cok pahali, burasi icin de ucuz diyemiyorum ancak Dubai’ye gore daha uygun diyebilirim.

PO Box 12298
Al Maareedh Street,
Ras Al Khaimah, U.A.E
Tel: 971-7-228-8844
http://www1.hilton.com/en_US/hi/hotel/RKTRSHI-Hilton-Ras-Al-Khaimah-Resort-Spa/index.do



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder