Burj Khalifa @ the Top

Dubai'nin neresine giderseniz gidin mutlaka bir yerlerden goruluyor bu bina. Yapim asamasinda disaridan hic cazip gorunmese de, bitiminden sonra isiklarla misiklarla, gercekten etkileyici bir yapiya donustu. Onundeki su gosterisi, altina acilan Armani Hotel, ve cok kisa zaman once acilan en yuksek kattaki restoran filan derken tam "tourist attraction" haline geldi Burj Khalifa. Hatta artik tshirtleri, kupalari, takvimleri her bir seyi hediyelik esya olarak satiliyor.

"Amaan nasil olsa cikariz bir gun" diye diye bir sene gectigini  farkedip, gecenlerde hazir misafirlerimiz de burdayken beraber gidelim dedik. Biletler internetten onceden alinirsa 100aed, mall un icinde dolasirken hadi hemen bir cikalim denirse 400aed. Biz o yuzden bir kac gun onceden istedigimiz saate aldik biletleri. Guvenlik kontrolu, asansor sirasi derken yukariya rezervasyon saatinden, yaklasik bir 10 dakika sonra ulasiliyor. Bu gozlem yeri 124.katta, ustu acik bir teras gibi. ( Nedense binanin kac katli oldugu kesin olarak soylenmiyor bu arada,160 + deniyor rakiplere giciklik olsun diye mi acaba? )

Manzara gercekten guzel, ozellikle de sehrin isiklari yanmaya basladiginda. Yukarida istedigin kadar kalabiliyorsun, asagi inen asansorlerin yaninda hediyelik esya satis yeri var, yine benzerinden asagida giriste de bulmak mumkun. Ozellikle fotograf cekmek icin, bence bir kez cikmaya deger.

Bilet icin : http://www.burjkhalifa.ae/

gece, gunduz, gecmis ve canli secenekleri ile
ekranda gorunen yerin farkli zamanlarini gosteren super bir durbun bu.
tabii soylemeye gerek yok eski zamana bastigin an her yer sadece kum.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder