Kisaku

Tek kelimeyle buranin "hastasiyiz!"

Eski sehrin gobegi Deira'da Al Khaleej Palace otelinin 10.katinda. Otelin ic dis durumuna bakip aldanmayin, burada yemek yiyene kadar hersey size kotu bir tavsiye gibi gelebilir. Hafta ici-sonu farketmez mutlaka rezervasyon yapip gidin, cunku icerisi her daim japon dolu. Cogu otelde oldugu gibi ogleden sonra 3-6 arasi servisleri yok, ogle yemegi servisinde bile full oluyor.

Ortami rahat, tum ekip japon, mutfak ve servis elemanlari dahil. Televizyonda japon kanali acik oluyor, etrafta turist pek gorulmuyor, hatta ozel menulerinde sadece japonca yaziyor! Fiyatlarina gelince, icki icilmezse bol susili bir menude kisi basi 150-200 aed ye kalkilir.

Susi disinda bir dolu farkli yemekleri, bento menuleri var, bizce denemeye deger. Sadece tatli konusunda beklenti sifir olmali, tatli niyetine getirdikleri herhangibir urunun bizi kesmesi soz konusu degil, bir kere sekersiz tatli mi olur yahu :) Niye ortada hic enlice japon yok anlamamiz lazim.

Marina, JBR tarafinda yasayip da o kadar yol Deira'ya kadar deger mi ki diye dusunen herkese cevabimiz kesinlikle "deger".

www.alkhaleejhotels.com
Rezervasyon icin: +971 4 223 10 00












Meydan Hotel

Meydan Hotel, Jumeirah grubunun en yeni otellerinden biri. Meydan racecourse ile otelden olusan, gecen sene dunya sampiyonasina yetistirilen complex o kadar buyuk ki, etkilenmemek mumkun degil. Disaridan isil isil, kocaman ve yayvan gorunen otelin 285 odasi var, Jumeirah grubunun cogu otelinde oldugu gibi burda da servis, hizmet cok iyi. Otel aksam bir ayri guzel, uzaktan gorulen mavi isiklari, parlak yerleri, duvarlari, cam cephesi ve ayna dekorlari, gercekten vay anasini dedirtiyor.

Otelin dunya sampiyonasi disinda doluluk oraninin dusuk oldugunu tahmin ediyorum cunku turist olarak gelindiginde kalmayi tercih edeceginiz bir lokasyonda degil. Aslinda Burj Khalifa ve Dubai mall'a uzak olmasa da, sehrin biraz disinda.

Iki tane fine dining restorani var, baya agir dosenmis ve baya bir şıklar ; Prime Steakhouse ve Shiba (Japon mutfagi). Hemen hemen tum lounge alanlarindan yarislari izlemek mumkun. Ama ozellikle havalar guzelken terastaki bari, ve denk duserse oradan yarislari izlemek cok keyifli oluyor.

Gecen sene Elton John, Santana ve Sting konserlerini buyuk bir keyifle izledigimiz Meydan'da bu sene kimler olucak merakla bekliyoruz. Benim simdiye kadar gordugum en guzel konser alani; acik hava, super ses sistemi, dev ekran, kocaman yesil bir alan, itis kakis olmadan rahat rahat ickini alip dans edebilecegin bir ortam.

PS. En yakin tarihte duydugumuz konser 7 nisanda. "The very best of the 80's" Boy George, Belinda Carlisle, Paul Young, Curiosity Killed the Cat....

bilet icin: www.timeoutickets.com, www.boxofficeme.com
www.meydanhotels.com

ana restorani Farriers International
odalara giden koridordan bir tanesi
buranin tam onunde at yarisi sahasi var














lobideki bar

Maria Bonita

Bir arkadaslarimiz sayesinde tanistigimiz bu Meksika lokantasi tam mahallenizin "taco"cusu. Ara sokaklarda olan bu mekanin hem iceride, hem de disarida buyukce bir oturma alani var. Klasik urunlerin hepsini bulmak mumkun; tacos, fajitas, burritos, nachos... herseyin tadi harika diyemicem ama bu salas yerin Meksika acliginizi hizli gidermek icin fiyatlari cok uygun. Icki servisleri yok, 4 kisi yaklasik olarak 200-250aed (80-100tl) civari bisi odedik.

Aslinda Meksika yemeklerine bayilmamiza ragmen bizde soyle bir sorun oluyor; Meksika mutfaginin olmazsa olmazi keskin kokusu, garip tadi olan bir yesilligi var. (Hatta goruntu olarak maydanozun tipkisi oldugu icin marketlerde yanyana satiliyor.) "Coriander" ya da "cilandro" yani nam-i diger taze kisnis olarak bilinen bu yesilligin her dilde adini bilmemizin sebebi onu hic ama hiic sevmememiz :) ! Bu yesilligi her seyin icine atmaya, tabaklari bununla suslemeye bayildiklari icin bazen meksika yemekleri kabusumuz olabiliyor. Onsuz yemekleri yapamadiklarini kabullendigimizden mecbur alerjimiz var, agzimizi suremiyoruz diyerek rica minnet az koymalari icin sansimizi deniyoruz.

Lokasyon ve bilgi icin: http://mariabonitadubai.com/







Burj Khalifa @ the Top

Dubai'nin neresine giderseniz gidin mutlaka bir yerlerden goruluyor bu bina. Yapim asamasinda disaridan hic cazip gorunmese de, bitiminden sonra isiklarla misiklarla, gercekten etkileyici bir yapiya donustu. Onundeki su gosterisi, altina acilan Armani Hotel, ve cok kisa zaman once acilan en yuksek kattaki restoran filan derken tam "tourist attraction" haline geldi Burj Khalifa. Hatta artik tshirtleri, kupalari, takvimleri her bir seyi hediyelik esya olarak satiliyor.

"Amaan nasil olsa cikariz bir gun" diye diye bir sene gectigini  farkedip, gecenlerde hazir misafirlerimiz de burdayken beraber gidelim dedik. Biletler internetten onceden alinirsa 100aed, mall un icinde dolasirken hadi hemen bir cikalim denirse 400aed. Biz o yuzden bir kac gun onceden istedigimiz saate aldik biletleri. Guvenlik kontrolu, asansor sirasi derken yukariya rezervasyon saatinden, yaklasik bir 10 dakika sonra ulasiliyor. Bu gozlem yeri 124.katta, ustu acik bir teras gibi. ( Nedense binanin kac katli oldugu kesin olarak soylenmiyor bu arada,160 + deniyor rakiplere giciklik olsun diye mi acaba? )

Manzara gercekten guzel, ozellikle de sehrin isiklari yanmaya basladiginda. Yukarida istedigin kadar kalabiliyorsun, asagi inen asansorlerin yaninda hediyelik esya satis yeri var, yine benzerinden asagida giriste de bulmak mumkun. Ozellikle fotograf cekmek icin, bence bir kez cikmaya deger.

Bilet icin : http://www.burjkhalifa.ae/

gece, gunduz, gecmis ve canli secenekleri ile
ekranda gorunen yerin farkli zamanlarini gosteren super bir durbun bu.
tabii soylemeye gerek yok eski zamana bastigin an her yer sadece kum.