Mina A'Salam ve Al Qasr Hotels


Jumeriah grubunun en buyuk kompleksi hic suphesiz Madinat Jumeriah. Iki buyuk oteli (Mina A’Salam ve Al Qasr), Madinat Souk'u ve Wild Wadi su parkini icine alan kocaman bir bolge. Oteller arasi ulasim kanallar uzerindeki “abra”lar ile ya da “buggy” denen klup arabalari ile saglaniyor.

Mina A’Salam ve Al Qasr oldukca buyuk ve şık oteller, Arap mimarisi dis goruntusu ve de otantik ic dizayni ile uyum icindeler. Otelleri ve sahili One&Only Royal Mirage’a cok benzettik, yine burada da otelin ana binasi disinda, iki katli bahceli villalar var. Otelin girisi ve sahile dogru her yer palmiyeler ve yesillikler icinde.

Madinat Jumeriah icindeki her iki otele de disaridan misafir kabul ediliyor. Mina A'Salam'in girisindeki spor merkezinden “voucher” aliyorsunuz. Bu voucher her iki otelde de gecerli, istediginiz yere yayilma hakkiniz var. Iki kisi 490 aed, bunun icine otellerde veya "Madinat Souk" da bulunan restoranlarda gecerli 150 aed degerinde yiyecek/icecek kuponu dahil. Havuz barda ya da havuza yakin The Wharf'ta yemek yerseniz bu rakam ancak yemeklere yetiyor.

Mina A'Salam'in havuzu cok buyuk degil ancak harika bir deniz ve Burj al Arab manzarasina sahip. Sogutulmus havuz olayi su sicak yaz gunlerinde super serinleten bisi. Plaji oldukca genis, gecen haftasonu cok dalga vardi ancak yine de denize girebildik, suyun isisi bekledigimizden cok daha iyi cikti- sicak degil ama ilik diyelim !

Al Qasr ise Dubai'deki en buyuk acik havuza sahip. Kivrilarak genis bir alana yayildigi icin, cevredeki kalabalik hic hissedilmiyor. Ayrica cok da guvenli oldugunu soyleyebiliriz cunku derinlik genelde boyda olmasina ragmen havuz etrafinda on tane "lifeguard" saydik.

Madinat Jumeirah otelleri Dubai'deki pahali oteller arasinda, Jumeriah grubuna ait tum oteller icin bunu soylemek mumkun. Ancak yiyecek icecek fiyatlari diger otellerden cok da farkli degil. Ozellikle haftasonu zaman gecirmek, deniz olmasa da soguk havuz keyfi icin gitmeye deger. 

Mina A'Salam & Al Qasr Hotel
Tel: +971 4 3668888
http://www.jumeirah.com/


Mina A'salam in kucuk ama guzel havuzu


Taa uzaktaki otel Al Qasr, ondeki de Mina A'salam, 
sagda abralardan biri de gorunuyor

Mina A'salam - pool bar dan goruntu
burj un en guzel manzarasi kesinlikle buradan
- oteller arasi sahilden yurumek mumkun

timur deniz sonrasi keyif yaparken !


Al Qasr- havuzun bir bolumu
 
Al Qasr- pool bardan manzara

sahil kalabalik degildi, hem cumartesi olmasi, hem de deniz mevsiminin
artik kapanmaya baslamasi yuzunden
ozellikle kalabalik aileler icin villalar cok daha ekonomik oluyormus



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder