Bab Al Shams Desert Resort

Bab Al Shams, Jumeirah grubunun havali otellerinden biri. Otelin en onemli farki colun ortasinda olmasi. Sehirden arabayla yaklasik 40-45dk suruyor. Yol boyunca o kirmizi col kumlarindan gorulmese de, otelin etrafinda sadece kum ve arada gorulen otlardan baska bisi yok gercekten.

Cok buyuk bir otel degil, 113 odasi var. Ici sanki bizim Kapadokya'daki tas otellere benziyor, otantik bir havasi var cidden. Hava guzelken ve ozellikle gun batimini izlemek icin cok guzel bir terasi var, "Al Sarab Lounge". Bir gittigimizde baya fena bir muzik caliyordu, iki adam keyboarda oturmus cistak cistak Arapca sarkilar soyluyordu ki, su ortama keske yapmasaydiniz dedirten cinsten. Sansiniza o muzik olmazsa manzarasi ve ortami gercekten gidip gormeye deger. Burada gunes cok hizli battigi icin (resmen 5dk da gunes munes kalmiyor), onceden gidip ickinizi alip, guzel bir oturma gurubuna yerlesmekte yarar var. Ayrica sevenlere nargile de var.

Buranin bir meshur yeri de colde kurulmus olan acik bufesi, nam-i diger "Al Hadheerah". Kisi basi 395aed olan (entertainment fine dining kitabinda voucher'i mevcut) bu cadirimsi alanda her sey var, oldukca turistik bir mekan. Adamlar seni deveye de bindiriyor, dansoz de oynatiyor, sahnede canli kanli fena bir muzik de caliyor... Aslinda yemekler icin kotu diyemem ancak bir ortam nasil heba edilirin en iyi ornegini gorebilirsiniz. Acik havada, etrafin col, aksam ozellikle super bir manzara var tepede milyonlarca yildiz ve ancak korkunc bir ses sistemi ile sonuna kadar acilmis mikrofondan bagiran bir kadincagiz hos degil. Masayi salatalar ve mezeler ile hemen donatiyorlar, sicak yemekler ve tatlilar icin de bufeden seciyorsun.

Haftasonlari icin havuz ve spa dahil, ozel oda fiyatlari var- tabi baya bir pahali. Kalmaya deger mi bilmem ama otel farkli bir havada ve acik havuzu cidden guzel. Cok buyuk olmasa da havuzdan baktiginizda manzara olarak kumlardan baska bisi gormemek degisik bir his.


otele giderken yoldaki radarlara dikkat...











Al Hadheerah'ta yemek icin otelin icinden bu yoldan yurunuyor.
hic otele girmeden de mekanin onune kadar arabayla gitmek mumkun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder