Amy Winehouse Konseri

Aranizda Amy Winehouse Istanbul konserinin iptal olduguna uzulenler varsa iclerini rahat tutabilirler cunku kotu bir Amy konserinin nasil olabilecegini, korkunc bir deneyimle yasayanlar arasinda biz de vardik. 

Ayni gun Abu Dhabi'de gerceklesmis olan Eric Clapton konseri ile Amy konserinin arasinda kaldiktan sonra alinacak en yanlis karari alip Amy'i secmemiz gercekten buyuk bir talihsizlikti. Seyrettigimiz konser DVD'lerinden yola cikarak, o Ingiltere'de verdigi nefis konserin bir benzerini seyretmeyi dusunurken karsimiza 6 yasinda bir kiz cocugu cikti ... sarkilarinin hemen hemen tumunun sozlerini unutan, surekli tirnaklari ve parmaklariyla oynayan, ara ara onundeki mikrofonun durdugu yerde beliren halusinatif goruntulerden korkup irkilen, ruhsuz ve zorla sarki soyluyormus gibi performans gosteren, iki sarkida bir sahne arkasina kacan ve her seferinde sahneye geri donmesi icin ikna edilmeye calisilan ... anlayacaginiz simdiye kadar seyrettigim en kotu konserdi diyebilirim (sanirim kontrat geregi parasini alabilmek icin belirli bir sure sahnede kalmasi gerektiginden zorla 6-7 sarki soyledi).

Butun bu olanlara ragmen, kiza olan hayranligimdan dolayi bu olay bende negatif bir etki yapmadi ... Seyrettigim bazi Doors konserlerinde Jim Morrison'un yaptigi dengesizliklere hayran kaldiktan sonra Amy'i yuhlamak iki yuzluluk olurdu :) ara ara bir takim hircinliklarin ve alkol ya da uyusturucu yuzunden sahnede sapitmalari anlayisla karsilamak gerektigine inananlardanim ama her konserinde ayni sey tekrarlaniyor ve bir konser bile iyi performans gosteremiyorsa, malesef o performer'in inisi baslamis demektir. 

Su ana kadar cikarmis oldugu albumler ve inanilmaz yorumlamalari bile Amy'i benim listemde son on yilin ilk besine sokuyor ... kimbilir belki de "rehab"'ler ise yarar ve tekrardan aramiza doner kendileri ...

Eric yerine Amy'i secmis olan talihsiz yuzlerce kisi ...
VIP bolumu icin bizim verdigimiz paranin uc katini odeyip gelenler de vardi,
onlari dusununce bizim pek sikayet etme hakkimiz yok aslinda :) 
Festival Center Dubai'nin en kotu acik hava konser alani denilebilir ...
isik ve kamera kulesini seyirci alaninin tam ortasina ve sahneye yakin bir yere
kuran zihniyeti de ayrica tebrik etmem gerekiyor :) 


1 yorum:

  1. Hic Amy izleyemedigim icin uzuluyordum ama iyi oldu bu yaziyi okumam :)
    Bu arada o kuleye Front of House deniyor, konserlerde sahnenin on-orta yerinde olur genellikle isik-ses managerlari icin, yani normal bir sey.

    YanıtlaSil