Elton John & Santana Konseri

Meydan'in sadece Seyh'in gecmesi icin tasarlanmis enteresan koprusu. (Sanirim Seyh gectikten sonra halka da aciyorlar ama biz gecemedik ve o yuzden taksiye extradan 20aed daha bayilmak zorunda kaldik)
10 milyon dolar odullu Dubai World Cup yarisini kim kazandi - orda olmamiza ragmen pek ilgilenemedik; o sirada heyecanla Santana ve Elton John'u bekliyorduk cunkuuu :)
Bizim ne kadar yarisla ilgili bir fikrimiz yoksa, bu kalabaligin da yuksek ihtimalle yaristan sonra olacak konserle ilgili bir fikri yok gibiydi.
Dubai Bando Takimi -
Havai fisek gosterisi ise tam bir bonus oldu. Ilk basta bir iki tane (sanirim deneme icin) patlattilar. Bu ne yaa dedik Burj Dubai'deki muhtesem gosterinin ardindan ... yakismadi world cup'a derken ... Burj Dubai'dekinden de ihtisamli bir Havai Fisek Gosterisi basladi...
Daha once hic gormedigimiz goruntuler gorduk. Bir gun Lord Of the Rings'deki o sihirli havai fisekler gercek olacaksa ... bunun yeri kesinlikle Dubai olacak.
Bir yandan ekolojik dengeleri altust etme rekorlarini zorlayan bu sehirde; sanirim havai fiseklerin verdigi zarar gibi bir konu gundeme bile gelmiyordur - o da ayri mesele.
Bircok aktivitede oldugu gibi, bu havai fisek gosterisi de onceden pazarlanmadan yapildigi icin, gosteri sirasinda seyircilerin neredeyse hepsi alani terk etmislerdi.
Gosterinin belkide en carpici yani ise havai fiseklerin calan muzige uygun olarak patlatilmasiydi. Sarkinin yukseldigi zamanlarda goruntu yukardaki gibi oluyordu.
Ve .... 3-4 dakikalik yogun havai fisek gosterisinden sonra (bakmaktan sIkIldIk ve boynumuz agridi) sarkinin durulmasiyla havada asili kalan duman bulutu kullanilarak gene muzige uygun olarak bu sefer isik gosterisi basladi.
Devam etti ... ve tam artik gosteri bitti dedigimiz noktada; muzik tekrardan hareketlenmeye basladi...
Ve hizlanan muzik ile birlikte, bu sefer gercekten sapikca bir havai fisek finali yapildi. (Elde ne varsa patlatin mode'unda)
Arkadaki bu perdelerde de sinevizyon gosterisi surekli devam etti.
Ortulu kadinlar ve kafasinda sapkalariyla Pretty Woman filminden firlamis kadinlar yan yana - degisik bir contrast olusturuyor.
Burada kontrast yok - ama ortam degisik :)
Ve ... hicbirzaman zamaninda baslamayan konser bu sefer zamaninda basliyor ve Elton John sahnede ... Ancak biz hala binanin icinde resim cekiyoruz :)
Sanirim Elton John hayati boyunca bu kadar karmasik bir topluluga konser vermemistir. Elinde semsiyesi ve ustunde kimonomsu kiyafetleriyle Japon Sosyetikleri, Sarhos Ingiliz'ler, Yerel kiyafetleriyle Afrika, Hint ve Pakistan sosyetesi ...
Sinevizyonda eski goruntulerle desteklenmesine gerek bile yoktu aslinda. Adam bu yasinda Jerry Lee Lewis hareketleri yapmaya devam ediyordu hala. Piyanonun ustune cikmalar, asagiya atlamalar vs ...
Konser "Sorry Seems to be the Hardest Word" ile kapandi ...
Gunlerden cumartesi ve bir gun sonra is gunu olmasindan sanirim bircok kisi mekani ilk konserden sonra terk etti. (Enayiler demek istiyorum icimden)
Isiklar kapandi ... arkadaki ana binadan baslayan yeni isik gosterisinin ardindan ...
Santana sahnedeydi ...
3 vurmali 3 nefesli olmak uzere toplam 13 kisilik bir orkestra olarak sahneye cikan Santana ... cok ama cok klise olacak ama genede soylemem gerekiyor ki ... Buyuledi ...
Carlos herzamanki gibi arkada durdu ... arada girdigi sololar disinda
Insanlarin gitmesini firsat bilerek onlere dogru kaya kaya ... bu efsane grubu inanilmaz yakindan dinleyebildik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder