Irish Village

Acik havada buzz gibi bir bira, keyifli atmosfer ve pub ortami diyorsaniz, Irish Village'in ustune baska bir yer sadece Dubai'de degil, belki Irlanda ya da Ingiltere'de bile yoktur (Oralarda bu havalari bulmak zor).
2 ana pub/restorandan olusan Irish Village'in ana bolgesinde, mekanlarin ayni zamanda kapali bolumleri de mevcut. Ilk gelen oturur mantiginda calisan pub'in disardaki masalarinda yer bulamayanlar icin icerisi de bir alternatif (Tabiki yazin sicak havalarinda ise bir zorunluluk). Icerde de sigara icilebildigini hatirlatayim.

Canli muzik her ne kadar karaoke tadinda olsa da, secilen sarkilar guzel, ses duzeni mukemmel ve soyleyen basarili oldugundan, hic rahatsiz etmiyor. Genelde sarkiyi soyleyen ayni zamanda arkadan gelen muzige elindeki gitarla attigi sololarla da eslik ediyor. Biz simdiye kadar 2-3 kez gittik ve hep benzer gosteriler vardi - ancak okudugumuz kadariyla tamamiyla canli gruplarin performanslari da oluyormus.

Yemekler bir pub icin olabiledigince guzel ... Acsaniz ve risk almayi sevmiyorsaniz fish & chips ya da hamburger dogru secim olacaktir. (Yemeklerin yaninda gelen garniturler biraz iddiali - herkesin damak tadina uygun degil diyebilirim)

Gene pub mantiginda ickiniz ya da yemeginiz gelir gelmez oduyorsunuz; icki icmeye devam edecek ve her seferinde para saymak istemiyorsaniz - kredi kartinizi garsona teslim edip "tab" actirabilirsiniz.

Dubai'deki her mekanda oldugu gibi burada da, bir Rugby maci basladigi anda muzik bitiyor ve herkesin kafasi dev ekrana donuyor... Allahtan Rugby takimimiz yok - bir de Rugby Dunya Turnuvasina niye katilamiyoruz diye uzulmemiz gerekecekti her sene.

Pub'in yanindaki Guiness dukkanindan; Guiness'in bugune kadar cikardigi tum esantiyonlari, muglari, magnetleri vs bulabilirsiniz ... Publarin onunden akan derenin yamacinda, pub'a gore daha "tiki" olan ve yerlere serilmis minderlerlerin uzerine yayilabileceginiz bir mekan daha mevcut. Derenin karsisindaki Cellar Restaurant, ortami ise "tiki"nin otesinde. Durumu ozetlemek gerekirse: Aristokratlar Cellar'da scotch yuvarlarken, Burjuva sinifi dere onundeki yer minderlerinde sarap iciyor ve proleterya da publarda Guiness takiliyor... Tabi bu isin sakasi Dubai'nin her yerinde oldugu gibi bu mekanlarin hepsinde bira da, icki de yaklasik 30aed (10tl) civarinda ve yemek icinde kisi basina ortalama 50 aed (20tl) oduyorsunuz... (Dubai emirlik oldugu icin burada sinif kavrami yok - Aristokrasiyi de goremiyorsunuz; geri kalan hepimiz ise kole'yiz ... koleler arasinda hiyerarsi mi olur.)

Irisih Village ayni zamanda Dubai Tenis Turnuvasina da ev sahipligi yapiyor. Mekan zaten tenis stadyumunun altina kurulmus durumda. Simdiye kadar anlattigimiz bolge tenis stadinin bir tribununun altiysa; karsi tribunun altinda ise, Irish Village ortami ile hic alakasi olmayan, ancak gene acik havada oturabileceginiz bir suru restoran yer aliyor. Bu bilgilerden sonra; Dubai'ye ziyarete gittiginizde; oradaki arkadaslariniz sizi Irish Village diye diger restoranlara goturmeye kalkarlarsa "bir dur kardesim" diyebilirsiniz - hatta diyin.
Havanin guzel oldugu 7-8 ay boyunca en keyifli dis mekan ortami ...
Sira yok, rezervasyon yok - masa bulmak icin gozunuzun acik olmasi -masalardaki ruh halini & insanlarin kalkma egilimlerini iyi analiz etmeniz- gerekiyor-
Iceriside tam bir pub. Havalandirma sistemi iyi oldugundan
sigara dumani rahatsiz etmiyor ama icmeyen biri icin koku var !


Guiness'den alinan souvenier'lardan bir tanesinin (Irlanda Kuzusu sanirim)
basina gelenler ...
Ketcapin cam sisesine su hareketi yapmayi ozlemediniz mi ?
Plastik sise daha rahat diyenler utansin.

Dubai'de tenise ilgi az oldugu icin, neredeyse tum maclara kapidan bilet bulmaniz mumkun olabiliyor.
Biz ne yazik ki bu detayi finalden sonra ogrendik ve internetten kontrol ettigimizde biletlerin tukenmis oldugunu gorup final gecesi bos turbunlerin duvarindaki dev ekranda rugby maci seyrettik. Adamlar seyirci az oldugu icin atmosfer yaratmak adina kapilari aciyorlarmis. (En son Mersin Idmanyurdu macinda gormustum boyle bir sey)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder