Turk yemekleri !

Yurtdisinda yasayinca insanin cani iskender, lahmacun, pide, kunefe... akla ne gelirse cekiyor. Allahtan Turk restoranlari var da, arada gidip kriz anlarinda acligimizi giderebiliyoruz. Ustelik hapur hupur yemek yedikten sonra ustune kopuklu gercek turk kahvesi icebiliyoruz. (Malesef bir kac yer disinda -Wafi ve Baladna gibi-, cafe ve restoranlarda turk kahvesi siparis ettiginizde kakuleli olarak geliyor, onu da seven vardir elbet ancak ben bildigimiz normal halini sevenlerdenim.)

Tum bu Turk restoranlarin ortak sorunu ise iskender ! Hicbir yerde Turkiye'deki gibi yapilamiyor, bu yuzden de sanirim kimse yemenizi onermiyor. Sebebinin etten kaynaklandigini soylediler, bir kac kez denedik cidden tadi bambaska bisi. Nerdee bizim tereyagli, domates soslu, hafif islak pideli iskenderimiz, nerdeee burdaki yogurtlu, soslu biftek yemegi. Tadi kotu degil sadece bunyedeki iskender ozlemini gidermeye yetmiyor :)

Bizim simdiye kadar denedigimiz Turk Restoranlari soyle;

Istanbul flower: Iki tane subeleri var, biri Sheikh Zayed uzerinde, digeri de Oud Metha civarinda... Biz henuz nispeten yeni acilan bu ikinci yerlerine gidemedik, yakinligi nedeniyle Safestway'in ordakini tercih ediyoruz. Menusunun yaninda ogle yemegi icin sicak yemekler ve zeytinyaglilar cikiyor, genelde aksama gunluk yemeklerden kalmamis oluyor.
www.istanbulflower.ae

Harput: Iceri girer girmez hazirlanmis gunun sicak yemeklerini gorebilirsiniz. Mall of the Emirates'in hemen arkasina denk geliyor; su borekleri, pideleri oldukca lezzetli. Ilk gittigimizde Hintli garson masaya gelip "ortaya karisik yapiyim mi abi" diyince Turkce, sok gecirdigimiz yer :) Kendisi top sakalli Turk beyden cok daha guleryuzlu bu arada. Kucuk bir mekan, hava guzel oldugunda disarida da oturmak icin masalari var, ayrica paket servisi de yapiyorlar.
Ottomans: Grosvenor Oteli'nin lobisinde bulunan, şık bir restoran burasi. Restoran muduru bir Turktu, ve misafirlerle oldukca ilgiliydi. Menusu genis, sunumlar ve ortam oldukca suslu. Disaridaki teras bolumunde nargile de icilebiliyor. Diger yerlere farkla fiyatlari daha pahali ancak burda raki icmek de mumkun.
Kosebasi: JBR'in gobegine acilali iki sene olmustur sanirim. Turkiye'deki ile menusu ayni, soguk mezeler guzel ancak kebaplar icin ayni seyi soylemek pek mumkun degil. Bir ikincisi de Mirdiff City Center alisveris merkezinin icinde, burasi daha cok fast food restoran gibi. Ozellikle caddedeki yerlerini cok sevmemize ragmen bu iki sube bizde biraz hayal kirikligi yaratti.
Mado: DIFC'de minnacik bir yer burasi. Turkiye'deki zincirle bence logosu ve adi disinda bir bagi yok :) cunku iceride dondurmaci ya da tatlici goruntusunden cok uzak bir atmosfer var. Gunluk olarak sicak yemekler ve zeytinyaglilar cikiyor. Haftasonlari da borek ve kahvalti menusu var. Her gun bir kac cesit tatli da oluyor; baklava, sobiyet, sutlac.. gibi. Eve goturmek icin manti ve turk kahvesi (Kurukahveci Mehmet Efendi) de satin alabiliyorsunuz.
www.difc.ae/mado-limited

Mekan Istanbul: Deira City Center alisveris merkezinin hemen yaninda, mart ayinda acilmis. Biz de gecen hafta gittik, icerisi esnaf lokantasina gore şık dosenmis. Gunduzleri 16:00'ya kadar acik bufe var, ayrica a la cart menuleri de mevcut. Menusunde lahmacun ve pide olmamasina ragmen gelmeden once soylerseniz yapariz dediler.

Not: Bir de Deira'da Shikidim diye bir yer varmis, ozellikle de kunefesini cok onerdiler ancak biz henuz gidip deneme firsati bulamadik.
www.shikidim.com