Mina A'Salam ve Al Qasr Hotels


Jumeriah grubunun en buyuk kompleksi hic suphesiz Madinat Jumeriah. Iki buyuk oteli (Mina A’Salam ve Al Qasr), Madinat Souk'u ve Wild Wadi su parkini icine alan kocaman bir bolge. Oteller arasi ulasim kanallar uzerindeki “abra”lar ile ya da “buggy” denen klup arabalari ile saglaniyor.

Mina A’Salam ve Al Qasr oldukca buyuk ve şık oteller, Arap mimarisi dis goruntusu ve de otantik ic dizayni ile uyum icindeler. Otelleri ve sahili One&Only Royal Mirage’a cok benzettik, yine burada da otelin ana binasi disinda, iki katli bahceli villalar var. Otelin girisi ve sahile dogru her yer palmiyeler ve yesillikler icinde.

Madinat Jumeriah icindeki her iki otele de disaridan misafir kabul ediliyor. Mina A'Salam'in girisindeki spor merkezinden “voucher” aliyorsunuz. Bu voucher her iki otelde de gecerli, istediginiz yere yayilma hakkiniz var. Iki kisi 490 aed, bunun icine otellerde veya "Madinat Souk" da bulunan restoranlarda gecerli 150 aed degerinde yiyecek/icecek kuponu dahil. Havuz barda ya da havuza yakin The Wharf'ta yemek yerseniz bu rakam ancak yemeklere yetiyor.

Mina A'Salam'in havuzu cok buyuk degil ancak harika bir deniz ve Burj al Arab manzarasina sahip. Sogutulmus havuz olayi su sicak yaz gunlerinde super serinleten bisi. Plaji oldukca genis, gecen haftasonu cok dalga vardi ancak yine de denize girebildik, suyun isisi bekledigimizden cok daha iyi cikti- sicak degil ama ilik diyelim !

Al Qasr ise Dubai'deki en buyuk acik havuza sahip. Kivrilarak genis bir alana yayildigi icin, cevredeki kalabalik hic hissedilmiyor. Ayrica cok da guvenli oldugunu soyleyebiliriz cunku derinlik genelde boyda olmasina ragmen havuz etrafinda on tane "lifeguard" saydik.

Madinat Jumeirah otelleri Dubai'deki pahali oteller arasinda, Jumeriah grubuna ait tum oteller icin bunu soylemek mumkun. Ancak yiyecek icecek fiyatlari diger otellerden cok da farkli degil. Ozellikle haftasonu zaman gecirmek, deniz olmasa da soguk havuz keyfi icin gitmeye deger. 

Mina A'Salam & Al Qasr Hotel
Tel: +971 4 3668888
http://www.jumeirah.com/


Mina A'salam in kucuk ama guzel havuzu


Taa uzaktaki otel Al Qasr, ondeki de Mina A'salam, 
sagda abralardan biri de gorunuyor

Mina A'salam - pool bar dan goruntu
burj un en guzel manzarasi kesinlikle buradan
- oteller arasi sahilden yurumek mumkun

timur deniz sonrasi keyif yaparken !


Al Qasr- havuzun bir bolumu
 
Al Qasr- pool bardan manzara

sahil kalabalik degildi, hem cumartesi olmasi, hem de deniz mevsiminin
artik kapanmaya baslamasi yuzunden
ozellikle kalabalik aileler icin villalar cok daha ekonomik oluyormus



2010 Dunya Kupasi !

Havalarin isinmasi ile birlikte, kapanan acik hava mekanlari, sezonu kapatan barlar filan derken buradaki en buyuk heyecan su anda futbol ! 2010 dunya kupasi olmasa heralde bir hareket olmayacakti sehirde. Ama bence dunyadaki sayili yerlerden biri Dubai cunku her macin burada kendi taraftari var!

Butun otellerde, restoran ve barlarda ozel menuler, indirimler ve promosyonlar yapiliyor. Hatta ozel kurulmus ici klimali cadirlar var sirf maclar icin hazirlanmis. Barasti bile yarim top seklinde bir konstruksiyon ile ustunu kapatip 1200 kisiye cikartti kapasitesini. Sinemalarda bile mac icin seanslar var. Dubai Mall'daki buz pateni pistinin ustundeki dev ekrandan da her maci izlemek mumkun.

Muthis bir mac cilginligi anliyacaginiz, ozellikle uzerlerindeki baska baska takimlarin formalari ile gorunen Araplar bizi cok gulduruyor. Keske bizim takimda sampiyonada olsaydi da biz de mutlu mesut izleseydik diye insan icinden gecirmiyor degil !

Her gece bir yer denenebilir gercekten. Biz simdilik spor barlara gittik, hemen hepsi ortam ve servis olarak benzer. Giriste birsey odemeden sadece yediginize ictiginize para veriyorsunuz. Sonradan eklenmis lcd ekranlar ya da kucuk projeksiyon perdeleri var. Oyle dev ekran bisi henuz goremedik. Yemek icin finger foodlar ve her cesit icki mevcut.

Simdiden ceyrek, yari final ve final maclari icin biletler satiliyor, rezervasyonlar yapiliyor. O kadar cok secenek varken heralde en kotu bir yerden bisi ayarlariz diyerek bizde bir panik durumu yok. Bakalim dunya kupasindan sonra insanlari evden cikartacak baska ne projeler olacak.
 


Marzano


Haftasonu super bir pizza yemek icin Al Manzil Souk'un icindeki Marzano’ya gittik. Al Manzil Souk gorunus itibari ile Souk Al Bahar’in kucuk versiyonu gibi. İcinde cok az dukkan ve de en sonunda Spinneys var.
Ortam olarak Marzano’da bir renk yok. Biz gittigimizde acik mutfak oldugundan midir, biraz rahatsiz edici bir “grill” kokusu vardi iceride. Ancak gercekten yemekleri cok iyi, ozellikle pizzasi bizim simdiye kadar yedigimiz en ince hamurlu ve de lezzetli olan pizzaydi. Hem kitir hem de hamurun tadi cok guzeldi. Menusu Italyan agirlikli, secenek bol. Makarnalari kendileri yapmiyor, ancak bizim sectigimiz makarnanin sosu hafif ve tadi da gayet iyidi. Fiyatlar ana yemeklerde 40-70 aed arasi kisi basi.

Oglenleri arada gidip ozellikle pizza yemek icin tavsiye olur !

ekmekler tazeydi- yanindaki nohutlu pure gibi sey degisikti,
kirmizi olan ise salsa sos vari

citirr, incecik pizza


mantarlar biraz islatmisti hamuru, bir dahaki sefere
mantarsiz birini denemeye karar verdik

mantar ve beyaz soslu makarna
- sunumda bir sey yok ancak sos hafif ve tadi iyidi..


time to eat  !

Acik Hava sinema keyfi !

Haziran itibari ile aksam sicakliklari giderek artmaya basladi, gunduzler zaten baya hamam kivaminda. Yakinda geceleri disarda oturmak icin oksijen tupu filan olmasi gerekecek yanimizda sanirim. Hatta cogu acik hava mekanli bar, eylul-ekim gibi tekrar acilmak uzere, sezonu kapatti !

Biz de dun gece farkli bir aktivite yapalim dedik, ve acik hava sinemasina gittik. Isin esas keyifli tarafi filmi soguk havuzun icinden izleyebiliyor olmaniz. Bir tarafinizda buz gibi ickiniz, suyun icinde uzanmis film izlemek - muthis iyi geldi. Bu sicaklarda hafif usume hissi insana harika bir duygu veriyor.

Desert Palm oteli biraz sehrin disinda, Dragon Mall un hemen yaninda. 20-25 dk surdu bizim gitmemiz, tahminimizden cok modern ve sevimli cikti. Konsept olarak polo yarislari icin acilmis, hatta otelin sahibi polo hayrani oldugundan sadece kendi keyfine oteli yaptirmis. Eylul-nisan arasi yapilan polo yarislarini izlemek icin otelcigine gelip kaliyormus. Zaten otel toplamda 24 oda oldugundan, "emirati" ailesi ile geldiginde otel sezonu "fully booked" kapatiyordur. Ne diyelim paranin gozu kor olsun!

Her carsamba Desert Palm otelinde, gunde iki gosterim var. Saat 19:00 ve 21:00de baslayan filmlerden birine girebilirsiniz. Giris cok uygun 30aed kisi basi, ustelik yaninda pop corn hediyeli. Yakinda bir kac otelde daha olacakmis bu aktivite diye duyumlar aldik.

Usumek isteyenlere duyurulur !

Detayli bilgi icin:
Tel: +971 4 323 88 88
http://desertpalm.peraquum.com/