Marina Walk

Marina walk, JBR "the walk"a cok yakin bir bolgede - Marina'nin icerisinde yer almaktadir. Proje henuz tamamlanmamis olmasina ragmen bir cok restoran ve cafe yillardan beri bu bolgede hizmet veriyor.

Marina walk bolgesinde - burgu seklinde yukselen bu bina
Dubai'deki tum yapilar arasinda - bitmemis olmasina ragmen -
benim en begendigim yapi.

Cocuklarin en buyuk eglencesi yerden fiskiran bu sularla oynamak. Tabiki Turkiye'de yetismis birisi olarak "bu Avrupalilar ne kadar sorumsuz cocuklarini bu pis sularda sirilsiklam birakip ustune birde klimali ortama sokuyorlar" geyikleri donmuyor degil her gelen misafirimizle :)

Ya da elektrik kablolari var suyun icerisinde, tifo var, o var bu var ...
ama yillardir ne zaman gitsem mekanda sirilsiklam cocuklar
gormeye devam ediyorum ... sanirim sorun bizlerde :)

Havuzun yan tarafinda bir nargile dukkani, onun karsisinda ise herzamanki gibi en guzel koseyi kapmis bir Starbucks mevcut. Starbucks'tan kahve yerine Lubnan Nargilecisinde soguk karpuz suyunu siddetle tavsiye ederim (illa sicak birsey isteniyorsa da Morrocon Tea)

Geceleri (ozellikle sis ve nem olamayan gecelerde)
marina gokdelenlerinin siluetleri NY'u aratmiyor ...


Her ne kadar daha tam isleve gecmemis olsa da, marinada zaman zaman
muhtesem tekneler gormenizde mumkun. (Bizim fotograf cektigimiz gun
o zamanlardan bir tanesi degildi - o yuzden tekneleri degil de, teknelerin
durdugu yeri gosterebiliyoruz ancak:))



Shakespeare & Co

Shakespeare CO. Dubai'de ovguyu en cok hak eden mekanlardan bir tanesi. Mekan bircok kisi icin Sheesha (Nargile) icip biraz atistirma yapilacak bir cafe seklinde hizmet versede, menudeki tum urunleri cok basarili ve lezzetli.
Dubai'de 6 sube ile hizmet veren mekanin en populer subesi, tartismasiz Souk Al Bahar icerisindeki subesidir. Onun disinda Emirates Hills, Old Town, Safa Center ve The Village'da da subeleri bulunuyor.
Kahvalti icin ideal bir secim olarak Shakespeare Co'da hem tatli hemde tuzlu krepler, sac uzerinde taze yapilan acik ekmeklerle hazirlanan sandviclerin yani sira - degisik makarna ve pizza cesitleri, izgarada hazirlanmis ana yemekler ve daha bircok urun bulmaniz mumkun.

Emirates hills'deki subesi nargile icmek icin de cok dogru bir secim

Mekan ayni zamanda bir pastane; Istanbul'daki beyaz firin misali
degisik meyveli ve cikolatali tartlar, ekler ve pastalar gunluk yapiliyor

Mekanda kullanilan catal bicaklar ve servis malzemeleri
5 yildizli otel restorani hissi uyandiriyor. Servis gayet basarili,
guleryuzlu ve sicak.

Porsyonlar resimde de goruldugu uzere buyuk ve doyurucu

Oturma alanlari kanepelerle hasir sandalye gruplarindan olusuyor.
Nargileciler kanepelere serilirken yemek yiyecek olanlar masalari tercih ediyor.

Iki kisi yaklasik 70TL (180aed) odemisiz,
Turkiye'de ayni kulvardaki restoranlarla kiyaslandiginda
hesap "gayet uygun" sinifinda.



Yo! Sushi

Yo! Sushi de, caniniz susi mi cekti, hemen iceri girip happuru huppuru yemege baslayabileceginiz bir konsept var. (Bant'ta sushi konsepti Turkiye'de de var, ancak buranin farki oturdugunuz anda herhangi bir garsonun gelmesini beklemeden yemege baslayabiliyor olmaniz. Cunku chopstiksleriniz de, soya kaseniz de, soyaniz ve hatta wasabiniz de masalarin iclerine yerlestirilmis olarak sizi bekliyor.)
Susi bantinda donen hazir susilerden yiyebildiginiz gibi, menudeki sicak yemeklerden de siparis verebiliyorsunuz. Susiler harika diyemicem, ozellikle bazen bantta donenlerde koyulasmis avokadolar hos gorunmese de, genelde taze ve lezzetli oluyor. Sansiniza istediginiz susi bantta yoksa, hemen soyluyorsunuz size taze taze yapiyorlar, o zaman tadi bir ayri guzel oluyor.

Susiye gore odediginiz rakam da pahali degil. Yo! Sushi simdiye kadar karsimiza pek cok alisveris merkezinde cikti; Festival City, Dubai Mall ve Marina Mall gibi.


PS. Hem uygun hem de lezzetli, hizli susi icin bizim simdilik en favori yerimiz Town Center'daki Sumo.

Sloganlari "more than sushi" ben birakin fazlasini sushi'nin kendisini bile
zor gordum derdim ama - cok da acimasiz olmak istemiyorum :)
yok yok o kadar da kotu degil cidden !

Oglen ve aksam yemekleri haricinde cok yogun olmayan mekan,
ayni zamanda paket servis hizmeti de mevcut

Bu da benim "beklentileri karsilanmamis" yuz ifadem :)


Marina Mall

Marina Mall, yeni acilan alisveris merkezlerinden biri. Adress Otele bagli olan bu sevimli ve kucuk yer, lokasyon olarak Sheikh Zayed uzerinde. Arkasinda da guzel bir marina manzarasi var.
Onlu arkali iki bolumden olusuyor, on bolumde Starbucks ve Cafe Nero haricinde sadece giyim/aksesuar magazalari var ve 2 katli. Arka bolum ise food courtu, sinemasi (henuz acilmadi, bekliyoruz), en asagi katta Waitrose ile toplam 4 kat.
Food court en ust katta, cok fazla alternatif olmasa da TGI, Pizza Hut, KFC, Mc Donald's gibi belli baslilari mevcut. Havanin guzel oldugu zamanlar terasta marinaya karsi yemek keyifli oluyor. Bir de yemek icin zemin katta Yo!Sushi, Burger Kitchen ve yeni acilan Carluccio's var.
Otoparki bir tuhaf buranin; marina tarafindan geliyorsaniz done done cikisi ve otopark icindeki garip girisleri bulup iceri girmek biraz sinir. Ancak Sheikh Zayed uzerinden gelirseniz direkt Waitrose'un onune park edip, mutfak alisverisi yapip cikmak mumkun.

Bazi magazalar; Desigual, New look, Karen Millen, Aldo, Accessorize, Mac, Body shop, Sharaf DG, Borders, Boots

On girisini kullandiginiz zaman once buyuk bir avluya giriyorsunuz.
Dairesel sekilde yerlesmis dukkanlar alisveris merkezinin
 birinci kismini olusturuyor denilebilir.

Havanin elverisli oldugu gunlerde alisveris merkezinin
"food court" katindaki marina manzarali terasta
zaman gecirmek keyifli olabilir...

Bizim favori markalarimizin basinda gelen Desigual'in bir dukkani da
Marina Mall'da (Barcelona'nin bu ozgun markasinin fiyatlari normal
gunlerde el yakiyor ancak indirimde oldugu zamanlarda gayet makul)

Alisveris merkezinin marina tarafindaki holleri ise bizim
Turk AVM'leri konseptinde. Ufak oldugu icin herseye ulasim kolay
 - magazanin alt katinda ayrica Waitrose Supermarket zincirinin bir subesi mevcut.

Mall of the Emirates

Dubai Mall acilana kadar Dubai'nin en buyuk alisveris merkezi olan Mall of the Emirates'e olan ilgi hala devam ediyor. Dubai Mall'un buyuklugunde, kaybolmak istemeyen ve nokta atis alisveris yapmak isteyenlerin bir numarali tercihi hala Mall of the Emirates.
Bu alisveris merkezi acildiginda en buyuk ilgiyi icerisindeki kayak pisti ile cekmisti. Colun ortasinda, 50 derece sicaklikta kayak, snowboard yapma imkani veren bu alan hala populerligini koruyor.
Bu alisveris merkezinde dusunebildiginiz tum markalarin dukkanlari mevcut. Diger alisveris merkezlerine gore en buyuk eksisi herhangi bir acik alaninin bulunmamasi. Icerisinde gene buyuk bir sinema kompleksi barindiran mall'un diger lokomotif dukkanlarini siralamak gerekirse: Carrefour, Debenhams, Harvey Nichols, Home Center, Virgin, CompuMe, Zara, Mango ...

Ilk acildiginda dev bir alisveris merkezi olduguna inanilan ve
City Center'in tahtini elinden alan alisveris merkezi;
bugun Dubai'nin orta sinif alisveris merkezlerinden sayiliyor.
 
Yapisi itibariyle 2,5 kat ve 2 ana holden olusan alisveris merkezi;
ogrenmesi kolay oldugu icin alisveris etmesi kolay.

Ski Center - yapay kar uzerinde kayak sporlari yapmaniza olanak veriyor;
dilerseniz kayak ve snowboard dersleri de alabiliyorsunuz.

Dusenleri seyredip gulmek isteyenler icin, oturma alanlari kayak pistini goren
bircok restoran serpistirilmis durumda alisveris merkezinin icerisinde.

Virgin store ayni zamanda Dubai'deki etkinlikler icin
bilet alabileceginiz bir bilet satis noktasi durumunda

Dubai'deki bir alisveris merkezinde tuvaletiniz geldiyse - bir aksilik cikmamasi adina - kafanizdaki tuvalete erisme beklentinizin uzerine en az bir 100m eklemenizi tavsiye ederim. Tuvalet isaretini gormeniz Dubai'de birsey ifade etmiyor malesef ... Butun tuvaletler inanilmaz uzun hollerin sonunda yer aliyor

2 holu birbirine baglayan 4 tane meydan mevcut
alisveris merkezinin icerisinde; meydanin birisini her zamanki gibi
Debenhams kapmis durumda

Carrefour diger alisveris merkezlerindeki benzerleri gibi
haftanin 7 gunu 24:00'a kadar acik

Home Center tipik bir Tepe Dukkani; hatta logosununda Tepe Mobilya'ya benzemesinden ve daha onceleri Dubai'de Tepe'nin bulundugunun soylenmesinden dolayi buranin Tepe Grubu ile bir baglantisi oldugunu dusunuyoruz ancak henuz derin arastirmalara giremedik :))

Otopark butun mall'larda oldugu gibi burada da bir sorun
- ancak Emirates Mall'un en guzel tarafi Metro'ya direk baglantisi olmasi;
hic disariya cikmadan direk alisveris merkezinin icerisine giriyorsunuz.



Ibn Battuta Mall

Ibn Battuta Mall'u; diger alisveris merkezlerinden ayiran bircok ozellik var. Bu ozelliklerden en onemlisi bu alisveris merkezinin genis bir alana yayilmis, tek katli bir mall olmasi. 6 ana holden olusan Ibn Battuta Mall her hol ve sonrasinda ismini verdigi ulkenin mimarisine uygun olarak insa edilmis. (Andalusia, Tunusia, Egypt, Persia, India, China) 

Duvarlardaki tum resim ve oymalar el isi ve inanilmaz bir hava yaratiyor. Sadece mimari olarak degil, ayrica her holde o ulke ile ilgili resimler, videolar, heykeller de yerlestirilmis - bu da sanki bir alisveris merkezinde degil de, dev bir muzede dolasiyormussunuz hissi veriyor.
Dukkan sayisi olarak Dubai Mall ya da Emirates Mall ile yarisamayacak olsa da, istediginiz herseyi kolaylikla bulabileceginiz garanti.

Grand Megaplex sinema zincirinin en buyugu bu alisveris merkezinin icerisinde. Alisveris merkezinin sinema haricindeki lokomotif dukkanlari ise: Geant, Debenhams, Woolworths, H&M, Magrudys, Fits&Simons ve her mall'da oldugu gibi Paris Gallery.

Otoparkta yer bulmak zor degil, food court'unda diger alisveris merkezlerindeki butun dukkanlar mevcut - Ayrica sinema tarafinda (China Hall) haftasonlari uygun fiyata acik bufe yemek yiyebileceginiz bir Italya ve bir Hint restorani bulunuyor. Bu iki restoran haricinde de bircok restoran alisveris merkezinin icerisinde hizmet veriyor.

Icerisinde ayni zamanda Fitness First isimli bir fitness merkezide olan bu alisveris merkezinin belkide en akilda kalici tarafi merkezi sistemden yayin yapan muzikleri; bir Arap ulkesi carsisinda dinlemeyi hayal bile edemeyeceginiz Jazz tinilari - alisveris yaparken oradaki vaktinize harika bir soundtrack olusturuyorlar.

Alisveris merkezi cok genis bir alana yayilmis oldugu icin
onlarca giris kapisi mevcut.

Uzun mesafeleri yurumek istemeyenler icin alisveris merkezinin
bir ucundan diger ucuna 5 AED karsiliginda golf arabalarina binebiliyorsunuz.

Dev sinema salonlarinda 3 boyutlu / Digital ve super bir ses sistemi
oturtmuslar. Peynirli pop cornlarini denemeniz tavsiye !



Dubai Mall

Dubai Mall bir alisveris merkezinden ote bisi, anlatilmaz yasanir desek yeridir! Cok buyuk demek yetmez cunku insanin bir tam gunde her yerini dolasma sansi yok. Hele ben magaza magaza dolasirim derseniz o zaman tamamini gormeniz iki gune cikar. Zaten ne nerde diye anlamaniz icin, defalarca kaybolmaniz ve sonra yorulup bir kahve molasi vermeniz sart.

Bu dev alisveris merkezi toplam 4 kattan olusuyor; magazalar disinda icinde sinemasi (22 salon), buz pateni sahasi, Sega oyun parki, akvaryumu, moda showlari icin cat walk u, food courtlari ve restaurantlari ile tam bir aktivite alani. Ayrica Burj Dubai (Khalifa) ile de komsu oldugundan, disaridaki "souk al bahar" bolumunden, saat 18:00 den sonra her 20 dk da bir olan su showlarini gormek mumkun.

Alisveris merkezinin ustunde "The Adress" grubuna ait bir de otel var. Dubai Mall, Burj Dubai, The Adress Burj Downtown, The Adress Dubai Mall ve The Palace Oteli'nden olusan bu bolge; Emaar grubunun Dubai'de yaptigi en buyuk proje.

Markalardan yok yok, ve tabii ki magazalar oldukca gosterisli. Ozellikle de Fashion Avenue bolumunde tum havali markalari bir arada gormek mumkun. Bloomingdales ve Galeries Lafayette birer ucta ve 3 katli en buyuk magazalar. En ust katta bir kitapci var ki mutlaka gorulmeli, icinde saatlerce vakit gecirilebilir "Kinokuniya".

Maalesef gezmesi cok kolay degil, bir girdiginiz kapiyi bir daha gorurseniz sanslisiniz. Ya da surekli ayni magazalarin onunden geciyorsaniz yanlis bir "route" ciziyorsunuz demektir. Ara koridorlarda olan dokunmatik ekranli haritalara bakmakta ya da "information desk" tekilerden yardim istemekte yarar var.

Dubai Mall'un arka alanlardaki koridorlari bile basli basina
bir alisveris merkezi buyuklugunde

Alisveris icin olmasa da, yaratici vitrinleri seyredebilmek icin bile
gezilmeye deger

Tum iddiali markalarin bulundugu Fashion Avenue;
zaten standart gelirli insanlar icin bir markalar ve vitrin muzesi gibi ...

Dubai Mall'da kaybolmak cok kolay, ancak kaybolduktan sonra yonunuzu
tekrardan bulmak da bir o kadar kolay. Raconu bozdurmamak icin "ben bulurum,
yon duygum cok kuvetlidir" diyenlerdenseniz kolay gelsin :) ancak biz o "navigation"
konumundan cikmanizi ve gideceginiz yeri resimde de gorulen danismalara
sormanizi tavsiye ederiz.

Buz paten sahasini bu acidan gorebiliyorsaniz; 2. kattasiniz demektir. Ve eger 2.kattaysaniz kafanizi sola dogru cevirin ve burun algilarinizin ayari ile oynayarak nefis bir ekmek kokusu alana kadar "ince ayar" yapin ve sonra kokuya dogru yuruyun. Buraya kadar gelmisken PappaRoti'den bir "bun" yemeden donmek olmaz.
Muhtemelen bizde zaten o sirada ordayizdir :))

Dubai Mall ile Souk al Bahar'in karsilikli kiyilari bu alisveris merkezinin
acik alan restoranlarini barindiriyor. Aradaki kopruyu gectiniz andan itibaren de
Souk Al Bahar'in icerisinde buluyorsunuz kendinizi

Souk al Bahar, icindeki iddiali restoranlar ve barlarin disinda daha otantik ve butik bir alisveris merkezi kivaminda. Medinat Jumeirah'in alisveris merkezinin havasi hakim. El isleri, tatlilar, halilar vs burada satiliyor ve gercek bir "souk" ortami yaratmaya calismislar - dolayisiyla pazarlik muessesi sonuna kadar isliyor - olmaz olmaz demeyin, teklif olarak sunulanin yarisindan degil 8/1'inden baslayin derim.

ve unlu su sovuda bu iki alisveris merkezinin arasindaki yapay nehirde gerceklesiyor.
Her aksam saat 18:00'dan sonra 20 dakikada bir farkli muzikler esliginde yapilan
su sovu - 100 kere izlemis olsaniz bile hala degisik bir heyecan yaratabiliyor icinizde.

ve son olarak bu inanilmaz yapi ... uzaktan cok ince ve celimsiz gozukse de
yakinina geldiginizde sizi buyuluyor. Her an firlatilacak bir fuze gibi duran
bina su sovlari ve resimdeki gibi sisli havalar sirasinda
daha da ihtisamli gozukuyor.

Normal sartlar yuksek sayilacak bir yapi olan
70 kusur katli Adress Hotel binasi,
Burj Khalife'nin yaninda bulundugundan bizim 8 katli
bodur apartmanlar gibi gorunuyor.




Sahn Eddar, Burj Al Arab

Burj Al Arab’in icini gormek isteyenlere az maliyetli cozum; Sahn Eddar’da gec kahvalti !

Rezervasyonu onceden yapmak sart, otelin girisinden gecebilmeniz icin de guvenlik gorevlisine rezervasyon kodunu soylemeniz gerekiyor. Daha sonra gercekten harika bir servis sizi karsiliyor.

Burj Al Arab’in lobisini ihtisamli bulmak pek mumkun degil, ancak giriste hemen karsiniza cikan su gosterisi oldukca renkli. Otelin her yerinde bir akvaryum, kocaman sutunlar, altin kaplamalar ve tabii insanin icine fenalik getiren renk uyumsuzluklari var. 

Sahn Eddar lobinin hemen ust katinda yer aliyor, kapali bir mekan, guzel de bir manzarasi var. Kahvalti disinda ogleden sonralari cay/kahve icmek icin de ayri bir menuleri var. (İngilizlerin “afternoon tea”leri icin burada pek cok otelin ozel menusu var.)

Biz gittigimizde kahvalti sirasinda canli muzik de vardi, turk sanat muzigi kivaminda, 4 kisilik bir grup. Servise ve sunuma diyecek hicbir sey yok harikaydi. Son derece şık bir set up hazirlanmis. Masa ve menu cok kalabalik gorunse de aslinda icerik az ve ozdu. Muffin, kruvasan ve ekmek cesitleri masaniza sicacik servis ediliyor, bir de yumurtanizi menuden secerek siparis ediyorsunuz, onun disinda hersey geldiginizde masanizda sizi bekliyor.

Kahvaltidan sonra saat 12:00’ye kadar otelin belli yerlerini gezme hakkiniz oluyor. Otelin giris katindaki akvaryumlu unlu Al Mahara restoran ile, 27.kattaki Muntaha restoranin girisini gorebiliyorsunuz. Buraya panaromik asansorler ile cikiliyor, gercekten deniz manzarasi harika gorunuyor.

Kahvalti kisi basi 190 aed icecekler dahil, daha lezzetli ve cok daha uygun yerler oldugu icin, burayi misafirleriniz ile kirk yilin basi gideceginiz bir yer olarak dusunebilirsiniz.

Lobiden odalarin giris tavanlari rengarenk gorunuyor

kusura bakmasinlar ama
bu ne zevksiz ve uyumsuz sutunlar !


mantar ve garip soslu haslanmis yumurta - gorunumu tadindan daha iyi ! 


kahvalti kucuk kahve masalarinda
- gumus takimli set up şıktı dogrusu !


otelden sahilin goruntusu


Lobi ve Sahn Eddar, cama yakin masalar ve oturma alanlari


lobiden girer girmez sizi karsilayan renkli su sovu

Not: Bu arada otelde pek cok yerde fotograf cekilmemesi icin uyarilar var, ancak kimi gorsek elinde kamera aleni bir sekilde cekip duruyordu. Biz de bu cesaretle cantadan kamerayi cikartip cekinerek cekmeye basladik ki sonra servis elemani gelip "ben sizi cekiyim" diyince yersiz cekincelerimiz bir anda son buldu.